Veneperuna-salaatti
Ruokaisa veneperunasalaatti sopii pääruoaksi, tai lisukkeeksi lihalle tai kanalle. Kastike sekoitetaan kuumien perunoiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- 11/2 kg jauhoisia perunoita
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 2 tl sormisuolaa
- mustapippuria
- 1 oksa rosmariinia
kastike:
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 2 dl mustia oliiveja
- 6-7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
- 2 rkl kapriksia
- 1 dl hakattua lehtipersiljaa
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- mustapippuria
- sormisuolaa
Valmistusohje
1. Pese perunat hyvin ja lohko veneiksi. Pyöräytä lohkot suolalla, pippurilla ja rosmariinilla maustetussa oliiviöljyssä. Levitä perunat pellille ja kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia.
2. Perunoiden kypsyessä sekoita kastikkeen ainekset. Kääntele kuumat perunalohkot kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Lisää maukkaita perunasalaatteja:
Kotiliesi.fi: Raikas ja kevyt perunasalaatti
Kommentit
Hei Vuokko
Resepti on juuri Anna-lehden resepti. Reseptin mukaan perunat pyöräytetään melko reippaassa määrässä oliiviöljyä ja siksi kastikkeessa sitä ei enää ole, mutta jos salaatti tuntuu liian kuivahkolta, voi kastikkeeseen lisätä hieman oliiviöljyä.
Yställisin terveisin Ruoka.fi:n toimitus.
Kommentit
Onko kastikkeessa mukana oliiviöljy, johon perunalohkot pyöräytettiin? Minusta kastikkeessa oliiviöljyn tulisi olla, sillä muuten kastikkeesta tulee kuivahko. Tein Anna-lehdessä olleen reseptin mukaan.
Hei Vuokko
Resepti on juuri Anna-lehden resepti. Reseptin mukaan perunat pyöräytetään melko reippaassa määrässä oliiviöljyä ja siksi kastikkeessa sitä ei enää ole, mutta jos salaatti tuntuu liian kuivahkolta, voi kastikkeeseen lisätä hieman oliiviöljyä.
Yställisin terveisin Ruoka.fi:n toimitus.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous