Anni Hautala on kirjoittanut uuden reseptikirjan. Listasimme neljä suosikkiamme.
Anni Hautalan köyhät ritarit vievät sinut ihanalle ja nostalgiselle makumatkalle lapsuuteen – nämä köyhät ritarit loihditaan kuivahtaneesta ranskanleivästä. Katso superhelppo ohje!
Milloin viimeksi teit köyhiä ritareita? Köyhät ritarit kuuluvat monien nostalgisiin lapsuusherkkuihin. Köyhät ritarit valmistetaan perinteisesti paistamalla maidossa liotettuja vehnäleivän viipaleita tai kuivahtuneita pullaviipaleita.
Juontaja ja ruokakirjailija Anni Hautala kertoo Annin ruokakirja 2 -reseptikirjassaan muiston lapsuudestaan. Lapsena heillä oli kotona aina jälkiuunileipää. Joskus kun perheessä ihan hullaannuttiin, ostettiin ranskanleipää. Ja jos ja kun leivästä ehti loppupätkä kuivahtaa, siitä tehtiin köyhiä ritareita.
”Ei ikinä pullasta, vaan ranskanleivästä. Parasta!” Anni kirjoittaa.
Katso ja tallenna tästä itsellesi Anni Hautalan helppo resepti, miten teet perinteisiä köyhiä ritareita.
Anni Hautalan resepti: köyhät ritarit
Ainekset:
kuivahtanut ranskanleivän loppu
2 dl maitoa
1 muna
ripaus suolaa ja vaniljaa
voita paistamiseen
Valmistusohje:
1. Leikkaa ranskanleipä paksuhkoiksi viipaleiksi.
2. Sekoita maito, muna, suola ja vanilja syvälle lautaselle. Kostuta leipäviipaleet seoksessa hyvin molemmin puolin.
3. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista leipäviipaleet maltillisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous