Reseptit

Köyhät ritarit ja mansikkahilloketta

Lapsuuden herkutteluhetket muistuvat mieleen köyhiä ritareita valmistettaessa. Oma mansikkahilloke kruunaa tämän perinteikkään jälkiruoan.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 siivua (1,5 cm paksua) hyvää pullapitkoa
  • 2 dl kulutusmaitoa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl voita

Mansikkahilloke:

  • 0.5 dl pakastettuja mansikoita
  • 0.5 dl sokeria
  • tilkka vettä

kermavaahto:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vanilijasokeria

Valmistusohje

Tee ensin mansikkahilloke. Laita mansikat,sokeri ja tilkka vettä kattilaan. Kuumenna kunnes seos kuplii, sekoita ja siirrä kattila ulos pakkaseen jäähtymään. Siivuta pullapitko.

Sekoita kaneli maitoon ja kasta pullansiivut molemmin puolin kanelimaidossa.

Kuumenna voi pannulla ja paista pullansiivut molemmin puolin kevyesti ruskeiksi.

Sekoita kermaan vaniljasokeri ja vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi.

Lusikoi kerma paistettujen pullansiivujen päälle, lisää jäähtynyt mansikkahilloke ja nauti talvesta.

X