Vastustamattomat kauraherkut! Jälkiruokia, joilla voi herkutella hyvällä omallatunnolla
Kotimainen kaura on laatuvilja vailla vertaa. Sen herkullisen pehmeästä mausta nautitaan nyt hiukkasen terveellisempien herkkujälkiruokien muodossa.
Kotimainen kaura on laatuvilja vailla vertaa. Sen herkullisen pehmeästä mausta nautitaan nyt hiukkasen terveellisempien herkkujälkiruokien muodossa.
Mustikka-kaurahyve
10 annosta
6 dl isoja kaurahiutaleita
11/2 tl jauhettua kanelia
11/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl pekaanipähkinöitä
4 dl maitoa
2 kananmunaa
50 g voita
400 g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Tee näin:
1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mausteet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja mikrossa sulatettu voi.
2. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot keskenään ja levitä 2/3 osaa marjoista piirakkavuoan pohjalle. Levitä kuiva-aineseos päälle ja ripottele päälle tasaisesti sokeri. Valuta päälle maito-munaseos. Levitä päälle loput mustikoista.
3. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoile piirakka vaahdotetun kerman tai vaniljajäätelön kera.
Kaura-vadelmajäätelö
6 annosta
200 g kotimaisia pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
2 prk (à 2,5 dl) kaura-vaniljakastiketta (Oatly)
1/2 dl glukoosisiirappia
Tee näin:
1. Soseuta puolisulaneet vadelmat sokerin kanssa. Vaahdota kaura-vaniljakastike ja sekoita joukkoon siirappi. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmasose.
2. Valuta massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeen mukaan, kunnes rakenne on sopivaa. Jos et omista jäätelökonetta, valuta jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita muutamia kertoja pakastamisen aikana. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes rakenne on jäätynyt.
Yön yli kauraherkku
2 annosta
21/2 dl kaurajuomaa tai maitoa
1/2 dl maapähkinävoita
2 rkl vaahterasiirappia
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiansiemeniä
1–11/2 dl kotimaisia pakastemarjoja, esim. vadelmia ja mustaherukoita
Lisäksi
esim. pakastemarjoja, hunajaa, tummaa suklaata
Tee näin:
1. Kuumenna desi kaurajuomaa tai maitoa maapähkinävoin kanssa kattilassa tai mikrossa kevyesti niin, että maapähkinävoi sulaa. Valuta seos kannelliseen purkkiin ja lisää loppu juomasta. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, kaurahiutaleet, chiansiemenet ja jäiset marjat. Sekoita ainekset ja peitä kannella.
2. Nosta jääkaappiin ja anna turvota yön yli. Nostele seos tarjoilukulhoihin ja tarjoa marjojen, hunajan ja rouhitun tumman suklaan kanssa.
Raparperikiisseli ja kaura-kookosmuromysli
4 annosta
4–6 nuorta, punavartista raparperia
1 l vettä
1–11/2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Kaura-kookosmuromysli
1/2 dl hunajaa
11/2 rkl kookosöljyä
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kookoshiutaleita
Lisäksi
kermavaahtoa
Tee näin:
1. Huuhtele ja paloittele raparperinvarret. Älä kuori. Kiehauta vesi kattilassa sokerin kanssa. Nosta raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat.
2. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa. Sirota kiisselin pintaa hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna kiisselin jäähtyä kunnolla. Viilennä jääkaapissa.
3. Kuumenna pannulla hunaja ja kookosöljy. Nosta pannulle kaurahiutaleet. Paahda hiutaleita muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Ravistele välillä pannua. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja anna myös niiden saada hieman väriä. Varo polttamasta.
4. Valuta muromysli vadille tai pellille ja anna jäähtyä. Muromysli rapeutuu jäähtyessään. Tarjoile kylmä raparperikiisseli kermavaahdon ja kaura-kookosmuromyslin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous