Mitä tänään ruoaksi?

Kesällä hernekeitto valmistetaan tuoreista herneistä

Torstaina herkutellaan perinteiseen tapaan hernekeitolla ja pannukakuilla.
14.7.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

basilika-hernesosekeitto

Raikas basilika-hernesosekeitto kannattaa kesällä ehdottomasti valmistaa tuoreista herneistä ja turvautua pakasteherneisiin vain hätätapauksessa. Kesäinen herkku syntyy kuullottamalla sipulia ja valkosipulia öljyssä ja keittämällä herneet tämän jälkeen kasvisliemessä. Täyteläisyyttä liemeen tuo nokare tuorejuutoa, makua antavat basilika ja chili.

Jälkiruoaksi paistetaan tietenkin kasa pannukakkuja, jotka kätkevät sisäänsä mehukkaita mustikoita.

Maukkaat hernesosekeitot valmistat myös näillä ohjeilla:

creme ninon eli samppanjainen hernesosekeitto

Creme Ninon eli samppanjainen hernesosekeitto

Kevätsipuli-hernekeitto

Helppo herne-kevätsipulikeitto

Herne_purjokeitto

Keväinen herne-purjokeitto

Kotiliesi.fi: Herne-fenkolikeitto

Lue myös

Suosittelemme