Mitä tänään ruoaksi? 5.11.2016

Kukkoa viinissä – tällä reseptillä onnistut!

Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara/Richard McCormick Kuvat: Pekka Holmström
Rustiikki maalaisranskalainen coq au vin, tuttavallisemmin kukkoa viinissä, on pataruokien klassikko.

kukkoa viinissä eli coq au vin

Kaikki ovat varmasti kuulleet punaviinissä hautuneesta kanapadasta, coq au vinistä, mutta kuinka moni on sitä maistanut saati itse tehnyt? Nyt viimeistään on aika, sillä tämä Richard McCormickin resepti on paitsi varsin herkullinen, myös yllättävän helppo valmistettava.

Tässä versiossa kokonaisen kanan sijaan käytetään kanankoipia, jotka paistetaan ensin kullankeltaisiksi voissa ja haudutetaan sitten punaviinissä meheviksi porkkanoiden ja varsisellerin sekä herkkusienten kanssa. Sekaan lisätään valkosipulia ja reilusti yrttejä sekä hitunen kaakaojauhetta, joka antaa liemelle mukavasti syvyyttä.

Kana muhii padassa meheväksi:

kananpoikaa valkoviinissa

Kananpoikaa valkoviinissä

ranskalainen kanapata

Ranskalainen kanapata

kanapata

Pollo alla veneta eli italialainen kanapata

Kotiliesi.fi: Välimeren kanapata

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi