Mitä tänään ruoaksi?

Kukkoa viinissä – tällä reseptillä onnistut!

Rustiikki maalaisranskalainen coq au vin, tuttavallisemmin kukkoa viinissä, on pataruokien klassikko.
5.11.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara/Richard McCormick Kuvat: Pekka Holmström

kukkoa viinissä eli coq au vin

Kaikki ovat varmasti kuulleet punaviinissä hautuneesta kanapadasta, coq au vinistä, mutta kuinka moni on sitä maistanut saati itse tehnyt? Nyt viimeistään on aika, sillä tämä Richard McCormickin resepti on paitsi varsin herkullinen, myös yllättävän helppo valmistettava.

Tässä versiossa kokonaisen kanan sijaan käytetään kanankoipia, jotka paistetaan ensin kullankeltaisiksi voissa ja haudutetaan sitten punaviinissä meheviksi porkkanoiden ja varsisellerin sekä herkkusienten kanssa. Sekaan lisätään valkosipulia ja reilusti yrttejä sekä hitunen kaakaojauhetta, joka antaa liemelle mukavasti syvyyttä.

Kana muhii padassa meheväksi:

kananpoikaa valkoviinissa

Kananpoikaa valkoviinissä

ranskalainen kanapata

Ranskalainen kanapata

kanapata

Pollo alla veneta eli italialainen kanapata

Kotiliesi.fi: Välimeren kanapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *