mustikkapiirakka
Leivonta

Mummon mustikkapiirakkareseptillä leivot parhaan piirakan helposti

Mehevä mustikkapiirakka ja nokare aidolla vaniljalla maustettua jäätelöä tai vaniljakastiketta herauttaa veden kielelle. Poimi tästä helpon mustikkapiirakan resepti ja leivo koko pellillinen.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Kun mättäät ovat sinisenään mustikoita, on mustikkapiirakan aika.

Mustikassa on vain vähän kirpeitä happoja, joten se maistuu lempeän makealle ja sopii hyvin piirakoihin. Mökkimetsän antimista ja keittiön perustarvikkeista pyöräyttää nopeasti pellillisen mustikkapiirakkaa, joka katoaa hetkessä parempiin suihin.

Mummon mustikkapiirakkaa koko pellillinen

Mustikkapiirakasta tulee mieleen lapsuuden suvet. Sadesääkin unohtui, kun maistoi palan vastaleivottua mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen kanssa.

Mummon mustikkapiirakka on helppotekoinen. Vehnäjauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään. Vatkausta vaaditaan vain kananmunien ja sokerin vaahdottamisessa. Sen voi tehdä sähkövatkaimella. Parhaan tuloksen saat, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä.

Kun muna-sokeriseos on vatkattu hyvin kuohkeaksi vaahdoksi, lisätään taikinaan jauhoseos, sulatettu voi ja desilitra kermaa tai maitoa varovasti nostellen.

Taikina levitetään leivinpaperilla päällystetylle pellille ja litra mustikoita ripotellaan päälle.

Piirakkaa paistetaan 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Jäähtynyt mustikkapiirakka hunnutetaan tomusokerilla ja leikataan tarjolle vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Resepti: mummon mustikkapiirakka

Katso lisää mustikkaherkkujen reseptejä:

Mustikkabrownies 

Mehevä mustikka-jogurttikakku

Mustikkakakku

Mustikkapulla

Mustikkamuffinit

Mustikkasmoothie

Kotiliesi.fi: mustikka-marenkirulla

Tallenna

X