vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä
Mitä tänään ruoaksi?

Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä – lounaaksi, illanistujaisiin tai piknik-koriin

Raikkaat ja kevyet kevätrullat ovat mitä mainiointa tarjottavaa illanistujaisissa tai vaikka kesäisellä piknikillä.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko
vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä

Vietnamilaiset kevätrullat valmistetaan käärimällä ohuen riisipaperiarkin sisään raikkaita kasviksia ja yrttejä sekä herkullista katkarapu-mangotäyttettä. Rullat ovat raikasta kesäsyötävää, mutta niiden valmistaminen vaatii pientä näpertämistä. Siksi ne syntyvätkin helpoiten porukalla tehden. Yksi saa pilkkoa kasvikset, toinen toimii rullaajana ja kolmas valmistaa herkulliset dipit.

Kevätrullien täytteitä voit vaihdella mielesi mukaan. Nälkäisempi lisää rullan sisään ohutta riisinuudelia eli vermiselliä ja kasvissyöjä puolestaa vaihtaa katkaravut tofuun.

Kevätrullat ovat herkkua erilaisten dippien kanssa. Voit oikaista mutkat suoriksi ja tarjota ne valmiin chilikastikkeen kera tai valmistaa itse esimerkiksi tulisen kalakastikkeen tai täyteläisen maapähkinäkastikkeen.

Kokeile myös näitä:

lohi-kasviskääröt

Lohi-kasviskääröt

sushi-salaattikäärö, salaattirulla

Sushi-salaattikääröt

raakasalaattikupit

Raakasalaattikupit

Kotiliesi.fi: Dippikastike rullille

X