Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä
Vietnamilaiset kevätrullat sopivat joko alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tarjoa niiden kanssa kalakastikepohjaista dippikastiketta ja makeaa chilikastiketta.
Ainekset
Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä
- 15 jättikatkarapua tai 1 rasia (215 g) Sushi Ebi -katkarapuja
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl silputtua korianteria
- 1 annos mango-avokadosalsaa
- 1 rasia vuonankaalia
Lisäksi:
- 15 kpl dl (halkaisijaltaan 22 cm) riisipaperiarkkia
Mango-avokadosalsa:
- 1 syöntikypsä mango
- 2 syöntikypsää avokadoa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 kevätsipuli ja/tai 1 dl silputtua, tuoretta korianteria
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
Valmistusohje
Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä valmistuvat helposti näin:
1. Sekoita makea chilikastike ja korianterisilppu sulaneiden jättirapujen joukkoon. Anna rapujen maustua muiden valmisteluiden ajan.
2. Tee mango-avokadosalsa: Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista. Silppua sipuli ja/tai korianteri ja sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella.
3. Kasta riisipaperilevyt yksi kerrallaan lämpimässä vedessä, jotta ne pehmenevät.
5. Asettele täytteet levyjen päälle: ravunpyrstö alimmaiseksi, sitten mango-avokadosalsaa ja lopuksi salaattia.
6. Taittele reunat täytteen päälle ja rullaa kiinni.
7. Tarjoa vietnamilaiset kevätrullat makean chilikastikkeen kanssa.
Vinkki: Vietnamilaiset kevätrullat ovat herkkua erilaisten dippien kanssa. Voit oikaista mutkat suoriksi ja tarjota ne valmiin makean chilikastikkeen kera tai valmistaa itse esimerkiksi tulisen kalakastikkeen tai täyteläisen maapähkinäkastikkeen.
Katso myös: Näin tarjoat broileria vietnamilaiseen tapaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyvät Vappu Pimiän vietnamilaiset riisipaperirullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous