Karambola eli tähtihedelmä muistuttaa maultaan sitrusta ja hurmaa erityisesti koristeena
Karambola, upea tähtihedelmä muistuttaa maultaan sitrushedelmiä. Kypsä hedelmä on mehukas ja kauniin kirkkaan keltainen.
Karambola, upea tähtihedelmä muistuttaa maultaan sitrushedelmiä. Kypsä hedelmä on mehukas ja kauniin kirkkaan keltainen.
Karambola on mehukas ja läpikuultavan kellertävä upea kakku- ja boolikoriste. Rapsakkaan raikkaaseen, hapokkaan sitrusta muistuttavaan makuun kannattaa tutustua ihan sellaisenaankin.
Tähtihedelmä on vihertävän kellertävä, vaalea ja läpikuultava. Kypsänä karambola on kauniin kirkkaan keltainen ja viipaloituna tähdenmuotoinen. Karambolan maku on kirpeän hapokas, mikä tulee hedelmässä olevasta oksaalihaposta, samasta jota on raparperissa. Eri lajikkeiden maku vaihtelee, mutta on yleensä kirpeän hapokas ja muistuttaa sitrushedelmiä.
Syö tähtihedelmä sellaisenaan tai käytä koristeena
Karambolan voi syödä sellaisenaan. Kuorta ja pieniä siemeniä ei tarvitse poistaa.
Karambola on koristeellinen erilaisissa salaateissa tai salsoissa viipaleiksi leikattuna ja säväyttää tarjottavat hetkessä juhla-asuun. Kokeile tätä pirteää ja äärimmäisen kaunista tähtihedelmää erilaisten kakkujen, voileipäkakkujen, juomasekoitusten ja boolien koristeeksi.
Lämpimiin ruokiin ja leivonnaisiin sitä ei kannata käyttää, sillä hedelmän maku muuttuu parfyymimäiseksi.
-
Hedelmäsalsa
- alle 30 min
- Helppo
-
Eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike
- yli 60 min
- 4
- Keskitaso
-
Eksoottisen hedelmäinen booli
- alle 30 min
- 20
- Tosi helppo
Tunnista kypsä karambola
Kypsyessään tähtihedelmä kellastuu ja on täysin kypsä, kun hedelmä muuttuu kirkkaan keltaiseksi ja sakaroiden kärjet tulevat ruskeiksi. Jos hedelmää ei käytä heti, kypsä hedelmä kannattaa säilyttää viileässä +4 – +8 asteessa.
Artikkelia on muokattu 20.2.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tunnistat syöntikypsän karambolan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous