Reseptit

Eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike

Eksoottinen hedelmäsalaatti sisältää mangoa, papaijaa, viikunaa, karambolaa ja kiiviä. Vaniljalla maustettu liemi ja pashakastike tuovat hedelmiin herkullisen maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Eksoottisista hedelmistä koottu salaatti on jälkiruokien ykköskaartia.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Eksoottinen hedelmäsalaatti

  • 2 kypsää mangoa
  • 1 kypsä papaija
  • 4 kiiviä
  • 4 tuoretta viikunaa
  • 2 dl tuoreita vadelmia
  • 1 karambola

Liemi

  • 4 dl omenamehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 1 vaniljatanko
  • 1 sitruuna viipaleina
  • 1 appelsiini viipaleina

Pashakastike

  • 200 g valmista pashaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1/2-1 rkl tilkka sitruslikööriä

Valmistusohje

Eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike tehdään näin:

1. Tee ensin mausteliemi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisällä olevat siemenet kattilaan. Lisää omenamehu, sokeri ja muut mausteet. Anna liemen kiehua hiljalleen muutamia minuutteja. Leikkaa appelsiini ja sitruuna kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet liemeen ja anna jäähtyä.

2. Lisää paloitellut hedelmät liemeen maustumaan noin tunniksi ennen tarjoamista. Koristele hedelmäsalaatti tuoreilla vadelmilla.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita pashaan ja mausta liköörillä. Tarjoa eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike erikseen.

Lue myös: Passionhedelmä – kurttuinen pikkupallo kätkee sisäänsä vastustamattoman maun

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet itämaisen hedelmäsalaatin

X