11.4.2012

Eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 kypsää mangoa
1 kypsä papaija
4 kiiviä
4 tuoretta viikunaa
1 rasia tuoreita vadelmia
1 karambola

Liemi

4 dl omenamehua
0.5 dl sokeria
2 kanelitankoa
2 tähtianista
1 vaniljatanko
1 sitruuna viipaleina
1 appelsiini viipaleina

Pashakastike

200 g valmista pashaa
2 dl vispikermaa
tilkka sitruslikööriä

Valmistusohje

1. Tee ensin mausteliemi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisällä olevat siemenet kattilaan. Lisää omenamehu, sokeri ja muut mausteet. Anna liemen kiehua hiljalleen muutamia minuutteja. Leikkaa appelsiini ja sitruuna kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet liemeen ja anna jäähtyä.

2. Lisää paloitellut hedelmät liemeen maustumaan noin tunniksi ennen tarjoamista. Koristele hedelmäsalaatti tuoreilla vadelmilla.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita pashaan ja mausta liköörillä. Tarjoa kastike erikseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi