Ruoka

Passionhedelmä – kurttuinen pikkupallo kätkee sisäänsä vastustamattoman maun

Passionhedelmä, punapassio tai kärsimyshedelmä, tällä herkkupalalla on monta nimeä. Tutustu passionhedelmään ja katso käyttövinkit ja listaamamme reseptit.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
iStockphoto ja Otavamedia

Passio-eli kärsimyshedelmä antaa vastustamattoman maun juomiin ja drinkkeihin.

Passionhedelmä, punapassio tai kärsimyshedelmä, tällä herkkupalalla on monta nimeä. Tutustu passionhedelmään ja katso käyttövinkit ja listaamamme reseptit.

Tumman kurttuinen, kuivakan näköinen passionhedelmä ei välttämättä ensi näkemältä herätä intohimoja, mutta anna sisällön yllättää. Kuoren alta paljastuu pehmeä, hyytelömäinen sisus, joka maistuu mainiolta.

Passionhedelmän väri voi vaihdella vihreästä tumman punertavaan. Lajikkeita on satoja, joten myös ulkonäkö vaihtelee.

Säväytä passionhedelmällä juomat, jälkkärit ja leivonnaiset

Hedelmän sisällön voi lusikoida sellaisenaan. Hedelmä puolitetaan ja sen mehukas malto voidaan lusikoida sellaisenaan suuhun. Hedelmän kuorta ei syödä.

Passiohedelmä sopii mainiosti jälkiruokiin, jogurtin ja rahkan kanssa syötäväksi. Passionhedelmä antaa sopivaa piristystä ja raikkautta kermaisen poutapilvimäisiin. Mainioita makupareja passionhedelmälle ovat toiset hedelmät, kuten mango ja ananas sekä suklaa ja makea marenki.

Jo ripaus hedelmää maustaa boolin, drinkin tai smoothien ihanan eksoottiseksi herkuksi.

Passionhedelmistä syntyy myös upeita jälkiruokien kastikkeita. Kokeile suussa sulavaa mango-kookosvanukasta ja passionkastiketta – parempaa pääsiäisaterian jälkkäriä saa hakea.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Lue myös Kotiliesi.fi: Kuinka hyvin tunnistat hedelmät? Tee 10 kysymyksen testi! 


X