Aioli eli valkosipulimajoneesi
Aioli valmistuu nopeasti valmiista majoneesista.
Ainekset
Aioli
- 2 dl hyvää majoneesia
- 2–3 kpl valkosipulinkynttä
- tilkka sitruunamehua
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Aioli eli valkosipulimajoneesi tehdään helposti näin:
Aioli eli valkosipulimajoneesi tehdään tällä ohjeella vikkelästi valmiista majoneesista, joka maustetaan paitsi valkosipulilla myös sitruunamehulla ja pippurilla. Voit myös tehdä aioliin tarvittavan majoneesin itse, jolloin tarvitset siihen öljyä, kananmunia, etikkaa ja sinappia.
1. Mausta majoneesi valkosipulilla, sitruunamehulla ja pippurilla. Anna valkosipulimajoneesin maustua jääkaapissa jonkin aikaa.
2. Tarjoa aiolin kanssa esimerkiksi sitruunaisia lohkoperunoita tai grillattuja perunalohkoja.
Kaipaatko lisää majoneesikastikkeiden ohjeita? Kokeile mojomajo-kastiketta tai limetti-chilimajoneesia.
Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous