Hirvenlihakeitto
Lihakeitto valmistuu kätevästi myös riistasta, kuten hirvestä. Valmiin keiton kylkeen sopii loistavasti tuore leipä.
Ainekset
- 1 kg luullista hirvenlihaa (lapaa, etuselkää tms.)
- 2 sipulia
- 2-3 porkkanaa
- puolikas lanttua
- pala selleriä
- pala palsternakkaa
- 5-6 suurta perunaa
- 5-10 katajanmarjaa
- 5-10 mustapippuria
- suolaa
- persiljaa
Valmistusohje
Huuhtele liha kylmän veden alla. Laita liha kattilaan ja laske kymää vettä päälle, kunnes liha peittyy. Kuumenna ja anna kiehua hetken. Kuori vaahto pois. Lisää mausteet, sipulit ja puolet kuorituista ja pilkotuista juureksista sekaan. Anna kiehua pari tuntia miedolla lämmöllä.
Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi. Anna lihan jäähtyä. Pilko loput juurekset ja perunat ja lisää ne liemeen. Poista lihasta luut ja pilko liha. Lisää se myös kattilaan. Keitä kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Viimeistele persiljasilpulla.
Kommentit
Ne ylikypsät juurekset on antaneet makunsa jo liemeen. Uudet juurekset tilalle.
Kommentit
Hupsista! … siivilöidäänpä liemi, jossa puolet juureksista mukana ???
Ne ylikypsät juurekset on antaneet makunsa jo liemeen. Uudet juurekset tilalle.
Samaa ihmettelen!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous