Reseptit

Hirvenlihakeitto

Lihakeitto valmistuu kätevästi myös riistasta, kuten hirvestä. Valmiin keiton kylkeen sopii loistavasti tuore leipä.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg luullista hirvenlihaa (lapaa, etuselkää tms.)
  • 2 sipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • puolikas lanttua
  • pala selleriä
  • pala palsternakkaa
  • 5-6 suurta perunaa
  • 5-10 katajanmarjaa
  • 5-10 mustapippuria
  • suolaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Huuhtele liha kylmän veden alla. Laita liha kattilaan ja laske kymää vettä päälle, kunnes liha peittyy. Kuumenna ja anna kiehua hetken. Kuori vaahto pois. Lisää mausteet, sipulit ja puolet kuorituista ja pilkotuista juureksista sekaan. Anna kiehua pari tuntia miedolla lämmöllä.

Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi. Anna lihan jäähtyä. Pilko loput juurekset ja perunat ja lisää ne liemeen. Poista lihasta luut ja pilko liha. Lisää se myös kattilaan. Keitä kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Viimeistele persiljasilpulla.

X