Reseptit

Marinoidut mansikat

Sitruunan kirpeys ja hunajan makeus tekevät mansikoista ja vesimelonista ylellisen ihanan jälkiruoan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut mansikat

  • 1 rasia mansikoita
  • 1 lohko vesi- tai hunajamelonia
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sitruslikööriä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ison sitruunan mehu
  • (koristeeksi raastettua sitruunankuorta)

Valmistusohje

Marinoidut mansikat tehdään helposti näin:

1. Pane hunaja, likööri ja sokeri pieneen kattilaan, kiehauta. Lisää sitruunamehu ja anna liemen jäähtyä haaleaksi. Lohko mansikat ja meloni, kaada päälle sitrusliemi ja sekoita.

2. Anna mansikoiden  maustua jääkaapissa pari tuntia.

3. Tarjoa marinoidut mansikat hellepäivän kepeänä jälkiruokana.

Kokeile myös mehustettuja mansikoita ja jogurtti-kermavaahtoa tai minttusokerilla maustettuja mansikoita ja sitruunagranitaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mansikka-vanukas

X