Mansikka-suklaaleivokset
Mansikka ja suklaa ovat perinteikäs makuyhdistelmä, joka ei petä. Tässä leivonnaisessa ne toimivat yhdessä erittäin hyvin.
Ainekset
Mansikka-suklaaleivokset, pohja:
- 3 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1.5 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
Mansikka-suklaaleivokset tehdään helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti samalla sekoittaen.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
3. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja perkaa ja paloittele mansikat. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin 2/3 mansikkakermaa ja ripottele pinnalle mansikkapaloja. Kääri torttu tiukaksi kääröksi ja nosta vetäytymään jääkaappiin.
4. Leikkaa kääretorttu annosviipaleiksi ja nosta pinnalle nokare mansikkakermaa. Koristele mansikka-suklaaleivokset mansikoilla.
Vinkki: Saat leivoksista helposti gluteenittomia, kun jätät vehnäjauhot pois.
Saatat pitää myös hedelmäisistä rahkaleivoksista, jotka tehdään myös kääretortusta tai vadelma-limettitartaleteistä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttukakku hurmaa kahvipöydässä – rullaa kääretorttu uuteen muotoon ja lainaa makuja tutuista leivonnaisista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous