Vaalea liha-papupata
Valmista vaalea liha-papupata porsaan kasslerista ja mausteisesta ruokamakkarasta.
Ainekset
- 400 g porsaan kassleria
- noin 300 g mausteista ruokamakkaraa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 3 lehtisellerin vartta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 prk (400/250 g) valkoisia papuja
- 1 laakerinlehti
- 6 dl kanalientä
- 1 tl kuivattua timjamia ja oreganoa
Valmistusohje
1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha poikkisyin kuutioksi. Poista makkaroista kuoret ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja leikkaa varsisellerit viipaleiksi.
2. Ruskista liekinkestävän keraamisen padan pohjalla ensin lihapalat. Lisää pannulle makkaraviipaleet ja sipulit ja anna pehmetä lihasta valuneessa rasvassa. Lisää joukkoon porkkanat ja lehtisellerit ja loraus öljyä. Kääntele aineksia muutama minuutti niin, että kasvikset saavat hieman väriä. Lisää pataan valutetut pavut, laakerinlehti, kanaliemi ja kuivatut yrtit.
3. Anna padan hautua 150-asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous