Omenakakku - myös keliaakikolle
Tämän omenakakun täyte saa makua inkivääristä. Kakku kuorrutetaan herkullisella marengilla.
Ainekset
pohja
- 1 kananmuna
- 2 munankeltuaista
- 1 dl sokeria
- 2¾ dl Teff-jauhoja (Jytte)
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl pullomargariinia (laktoosittomaan öljyä)
Täyte
- 5 omenaa (6 dl kuutioina)
- ¼ dl sokeria
- pala inkivääriä
- 1-2 rkl vettä
Marenki päälle
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja pilko omenat ja poista siemenkodat, kuori ja hienonna inkivääri. Kypsennä täytteen aineksia hetki kattilassa tai mikroaaltouunissa.
2. Erottele kahden munan valkuaiset kulhoon, vatkaa vaahdoksi lisäten sokeria vähitellen, kunnes marenki on kiiltävää ja pysyvää.
3. Vaahdota sitten pohjataikinan muna, keltuaiset ja sokeri, lisää rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Lisää omenatäyte ja kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan ja lusikoi päällimmäiseksi marenki.
5. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia.
920 kJ (220 kcal) / 1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous