Tonnikala-avokadotartar
Jos et saa tuoretta tonnikalaa, valmista tartar hyvälaatuisesta tölkitetystä kalasta.
Ainekset
- 400 g tuoretta tonnikalaa
Haudutusliemi:
- 1 valkosipuli
- 2 dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- valkopippuria
- 5 timjamin oksaa
Tartariin:
- 1 keitetty muna
- 1 avokado
- 10 mustaa oliivia
- 4 rkl oliiviöljyä
- yhden sitruunan mehu
- korianteria
- kaprista
- suolaa
- valkopippuria
- koristeluun:
- maustekrassia
- mustia seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Paloittele tonnikala ja halkaise valkosipuli.
Kiehauta kattilassa vesi, öljy, timjamin oksat ja valkosipuli. Mausta liemi suolalla ja valkopippurilla. Kaada kiehuva liemi tonnikalapalojen päälle ja anna niiden maustua. Kun liemi ja kala ovat jäähtyneet, aloita tartarin teko.
Kuutioi haudutettu ja jäähdytetty tonnikala. Lisää joukkoon hienonnettu valkuainen ja keltuainen. Lisää kuutioitu avokado, kaprikset ja hienonnetut oliivit.
Mausta tartar oliiviöljyllä, sitruunan mehulla, tuoreella korianterilla, suolalla ja pippurilla. Jos seos tuntuu kuivalta, ohenna ja mehevöitä sitä tilkalla kalan haudutuslientä.
Muotoile tartar palloiksi lautaselle. Koristele vaikkapa krassilla ja mustilla seesaminsiemenillä
Vihje: Jos et saa tuoretta tonnikalaa, valmista tartar hyvälaatuisesta tölkitetystä kalasta.
Ohje: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous