Espresso-suklaapitko
Suklaanystävän herkkupulla valmistuu lisäämällä pullataikinaan kaakaojauhetta. Espresso-suklaapitkon täytteenä on suklaa-mantelimassaa sekä pikakahvilla maustettua kermavaahtoa.
Ainekset
Taikina
- 2.5 dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 100 g voita tai margariinia
- 7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 1 muna
Suklaa-mantelimassa
- 100 g tummaa suklaata
- 1 pkt (150 g) mantelimassaa
Espressokermavaahto
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl kaakaota
- 1 tl espressopikakahvijauhetta
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola ja 2 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Vatkaa kunnolla muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikinaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.
2. Muotoile taikinasta pitko ja kohota 30 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunin alatasossa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Irrota pitkosta varovasti kansiosa. Koverra pitkon sisustaa hieman ja sekoita pullamassan joukkoon sulatettu suklaa ja raastettu mantelimassa. Vaahdota kerma ja mausta kaakaojauheella, pikakahvilla ja sokerilla. Täytä pitko suklaa-mantelimassalla ja kermavaahdolla ja nosta kansi päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous