espresso-suklaapitko
Kahvin makuisella kermavaahdolla täytetty suklaapullapitko sopii myös laskiaiseen, jos kaipaat perinteisen laskiaispullan tilalle vaihtelua.
Reseptit

Espresso-suklaapitko

Suklaanystävän herkkupulla valmistuu lisäämällä pullataikinaan kaakaojauhetta. Espresso-suklaapitkon täytteenä on suklaa-mantelimassaa sekä pikakahvilla maustettua kermavaahtoa.
Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2.5 dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 muna

Suklaa-mantelimassa

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 pkt (150 g) mantelimassaa

Espressokermavaahto

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl kaakaota
  • 1 tl espressopikakahvijauhetta
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola ja 2 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Vatkaa kunnolla muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikinaksi. Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Muotoile taikinasta pitko ja kohota 30 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisessa uunin alatasossa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Irrota pitkosta varovasti kansiosa. Koverra pitkon sisustaa hieman ja sekoita pullamassan joukkoon sulatettu suklaa ja raastettu mantelimassa. Vaahdota kerma ja mausta kaakaojauheella, pikakahvilla ja sokerilla. Täytä pitko suklaa-mantelimassalla ja kermavaahdolla ja nosta kansi päälle.

X