Soija-kasviswok
Soija-kasviswok on maistuva kasvisruoka, jota voi nauttia ihan sellaisenaankin. Jos kuitenkin haluat ateriasta ruokaisemman, keitä wokin oheen esimerkiksi riisinuudeleita.
Ainekset
- 4 dl soijasuikaleita
- 4 dl kasvislientä
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 punasipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 paprikaa
- 250 g parsakaalia
- öljyä
- 2 rkl gluteenitonta soijakastiketta
- ½ dl makeaa chilikastiketta
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2–3 kevätsipulia
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
Soija-kasviswok sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta sen kanssa voi tarjota myös riisinuudeleita tai salaattia.
- Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä noin 10 minuuttia.
- Valuta suikaleet.
- Kuori ja suikaloi tai raasta inkivääri.
- Kuori ja suikaloi punasipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat.
- Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.
- Huuhdo ja paloittele parsakaali.
- Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa.
- Lisää soijasuikaleet, punasipulit, valkosipuli ja porkkanat ja paista ne kauniin värisiksi.
- Lisää paprikat ja parsakaali ja jatka paistamista hetki.
- Lisää soija- ja chilikastike ja kiehauta aineet.
- Mausta soija-kasviswok maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Höystä soija-kasviswok hienonnetulla kevätsipulilla ja yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous