Marokkolainen appelsiinilohi
Sitrusten raikastama lohi muhii uunissa vastustamattoman meheväksi.
Ainekset
Marokkolainen appelsiinilohi
- 600 g lohifileetä
- ½ tl suolaa
- ½ tl valko- tai mustapippuria
kastike:
- 1 iso sipuli
- 2–4 valkosipulinkynttä
- 1 tl rypsiöljyä
- 2 rkl rusinoita tai taateleita
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 250 g tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
- ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 1 ½ dl täysjyväcouscousia
Valmistusohje
Marokkolainen appelsiinilohi valmistuu näin helposti ja nopeasti:
- Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne uunivuokaan.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon muut kastikeainekset ja keitä seosta hiljalleen ilman kantta noin puolisen tuntia.
- Kaada seos vuokaan kalan päälle ja kypsennä lohta 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
- Tarjoa marokkolainen appelsiinilohi keitetyn couscousin ja kaali- tai porkkanaraasteen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Itämainen uunilohi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous