Pumpernikkelit
Helmin koristellut pumpernikkelit ovat erittäin perinteinen ja hauska, lapsuusmuistoja hellivä jälkiruoka.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 3 dl fariinisokeria
- 100 g pehmeää voita
- 5.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 1 tl soodaa
- 1 dl ranskankermaa
kuorrutus:
- sokerivesikuorrutetta
- nonparelleja
Valmistusohje
Pumpernikkeleistä tulee lapsuus mieleen. Tänä jouluna ne ovat pieniä, sieviä ja helmin koristeltuja.
1. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää pehmeä voit voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä ranskankerma taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan kovettua jääkaapissa hetki.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se noin 0,5 cm paksuksi levyksi. Ota levystä ovaalin muotoisia paloja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
3. Kuorruta jäähtyneet pumpernikkelit sokerivesikuorrutuksella ja ripottele pinnalle nonparelleja.
4. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja säilytä pumpernikkelit ilmatiiviissä astiassa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous