Ihmiset ja suhteet

Seura: Johanna Pakonen kärsii edelleen rekkakolarin jälkeisistä kivuista

Entinen tangokuningatar Johanna Pakonen joutui auto-onnettomuuteen loppuvuonna 2023. Onnettomuus heijastuu laulajan arkeen yhä kipuna ja muistiongelmina, kirjoittaa uusi Seura-lehti.

Teksti:
Toimitus
Kuvat:
Kari Pekonen

Laulaja Johanna Pakonen on joutunut totuttelemaan uudenlaiseen arkeen loppuvuodesta sattuneen kolarin jälkeen.© Kari Pekonen

Entinen tangokuningatar Johanna Pakonen joutui auto-onnettomuuteen loppuvuonna 2023. Onnettomuus heijastuu laulajan arkeen yhä kipuna ja muistiongelmina, kirjoittaa uusi Seura-lehti.

Laulaja ja entinen tangokuningatar Johanna Pakonen, 48, kertoo Seurassa jaksamisensa ja terveytensä olleen koetuksella ennen vuodenvaihdetta Rovaniemen maalaiskunnassa tapahtuneen rekkakolarin jälkeen. Tilanne tapahtui joulukuussa, kun laulaja oli serkkunsa kanssa menossa autolla Leville.

Muurolan kohdalla ennen Rovaniemeä Johanna pysähtyi suojatielle päästämään pulkan kanssa kulkeneen pojan tien yli. Poika ehti juosta suojatien yli, kun takaa tuleva rekka rysähti Johannan auton perään.

– Säikähdykseni oli niin kova, että en osannut aluksi muuta kuin varmistella, että serkullani oli kaikki hyvin, Johanna muistelee tilannetta Seurassa.

Heti onnettomuuden jälkeen Johanna kärsi pahoinvoinnista ja päänsärystä. Paikalle tulleet ensihoitajat havaitsivat myös Johannan olevan alilämpöinen ja hyperventiloivan. Kyse oli sokkireaktion oireista.

Johannan ja hänen serkkunsa ei kuitenkaan katsottu tarvitsevan sairaalahoitoa vaan he pääsivät jatkamaan matkaansa kohti Leviä.

Myöhemmin onnettomuuden jälkeen Johanna on kärsinyt niskan, kallonpohjan ja yläselän säryistä sekä huimauksesta. Hänen niskassaan todettiin retkahdusvamma, ja kaula- ja rintarangassaan todettiin ruhjejälkiä ja ödeemaa eli turvotusta.

Arjen pyörittäminen on ollut haastavaa ja kivut ovat vieneet myös yöunet.

– Usein olen nukkunut tunnin pätkissä ja sitten taas valvonut. Sellaisen yön jälkeen on aina seuraavana aamuna aivan puhki. Väsyneenä olen ollut tavanomaista kiukkuisempi, Johanna kertoo Seurassa.

Kipujen lisäksi Johannalla on ilmennyt myös muistiongelmia.

– Lähimuistini prakailee aika lailla. Minulla on aina ollut tarkka ja terävä muisti, mutta nyt olen välillä ihan pihalla. Joihinkin asioihin pitää keskittyä todella paljon, eikä sekään aina auta, Johanna kertoo.

Johanna ei osaa sanoa, johtuvatko muistivaikeudet törmäyksestä vai kipujen aiheuttamasta unettomuudesta.

– Epäilen, että se on sekoitus molempia.

Kipujen vuoksi Johanna joutui perumaan kaikki alkuvuoden keikkansa. Esiintymisten sijaan hän on viime aikoina keskittynyt biisintekemiseen oman jaksamisensa mukaan. Maaliskuussa Johannalta julkaistiin uusi kappale Sexgame.

Lue myös Seuran juttu: Johanna Pakonen joutui rekkakolariin, mikä heijastuu laulajan arkeen yhä kipuna ja muistiongelmina – ”Enneunet kertoivat, että jotakin ikävää sattuu”

X