Reseptit

Pumpernikkelit

Helmin koristellut pumpernikkelit ovat erittäin perinteinen ja hauska, lapsuusmuistoja hellivä jälkiruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 5.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl ranskankermaa

kuorrutus:

  • sokerivesikuorrutetta
  • nonparelleja

Valmistusohje

Pumpernikkeleistä tulee lapsuus mieleen. Tänä jouluna ne ovat pieniä, sieviä ja helmin koristeltuja.

1. Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää pehmeä voit voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä ranskankerma taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan kovettua jääkaapissa hetki.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se noin 0,5 cm paksuksi levyksi. Ota levystä ovaalin muotoisia paloja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

3. Kuorruta jäähtyneet pumpernikkelit sokerivesikuorrutuksella ja ripottele pinnalle nonparelleja.

4. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja säilytä pumpernikkelit ilmatiiviissä astiassa.

X