Rocky Road -kakku
Rocky Road -kakku on juhlien taattu hitti. Kakku on tuhtia syötävää. Kakun ulkomuoto herättää taatusti hilpeyttä juhlijoissa.
Ainekset
Pohja:
- 175 g digestive-keksejä
- 5 rkl sulatettua voita
- 1 rkl sokeria
Täyte:
- 350 g tummaa suklaata
- 4 dl kermaa
- 2 keltuaista
- 5 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloiksi leikattuna
- 4 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
Päällys:
- 2 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloiksi leikattuna
- 1/2 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
Rocky Road -kakku tehdään helposti näin:
Pohja: Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula sekä sokeri. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täyte: Sulata 300 grammaa suklaata vesihauteessa. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen ja ota kattila liedeltä. Vatkaa keltuaiset kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon desi kuumaa kermaa. Sekoita ja kaada seos lopun kerman joukkoon. Yhdistä sula suklaa ja kerma-munaseos.
Rouhi loppu suklaa ja yhdistä se vaahtokarkkien ja mantelirouheen kanssa. Ripottele seos paistetun pohjan päälle. Kaada päälle suklaa-kermaseos, mutta säästä siitä vajaa desi päällystä varten. Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi.
Päällys: Yhdistä vaahtokarkit sekä rouhitut mantelit ja tumma suklaa. Ripottele seos jäähtyneen täytteen päälle. Pirskottele koristeeksi jäljelle jäänyt suklaa-kermaseos.
Rocky Road -kakku saa jäähtyä vielä vartin jääkaapissa ennen viipalointia ja tarjoilua.
Lisää suklaisia jälkiruokia:
Kotiliesi.fi: Rocky road -leivokset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous