Reseptit

Suklainen kahvijuustokakku

12.6.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

14

Arvostelu

Suklaan, kahvin ja juustokakun ystävät, hoi! Tässä suklaisessa kahvijuustokakussa yhdistyvät kaikki kolme makua, luoden jälkiruokaherkun, jota on vaikea vastustaa.

Ainekset

pohja:

75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

kostuttamiseen:

1/2 dl kylmää (sokerilla makeutettua) kahvia

täyte:

5 liivatelehteä
kylmää vettä
250 kg maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g taloussuklaarouhetta
1-1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinisokeria
1 dl erittäin vahvaa kuumaa kahvia

koristeeksi:

suklaarouhetta tai kahvinpapukaramelleja

Valmistusohje

Suklaisen kahvijuustokakun täytteessä on kahvia ja suklaata.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Voitele irtopohjavuoan reuna rasvalla. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista pohjaa 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja suklaarouhe. Mausta seos maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinivaahto rahkaseoksen joukkoon.

Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kahviin. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Kostuta jäähtynyt pohja kahvilla.

Kaada täyteseos pohjan päälle vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle. Koristele pinta suklaarouheella tai kahvinpapukaramelleilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme