Ruoka

Suklaiset juustokakut ovat vastustamattomia – nautiskelijan luotto-ohjeet

Juustokakku on takuuvarma jälkiruokapöydän suosikki. Suklaalla maustettu juustokakku nousee herkullisuudessaan uudelle tasolle. Kokosimme tarjolle vaivattomien, nopeiden, runsaiden ja suussa sulavien suklaisten juustokakkujen reseptit.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia, Colourbox.com

Suklaajuustokakku on todella täyteläisen makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar.

Juustokakku on takuuvarma jälkiruokapöydän suosikki. Suklaalla maustettu juustokakku nousee herkullisuudessaan uudelle tasolle. Kokosimme tarjolle vaivattomien, nopeiden, runsaiden ja suussa sulavien suklaisten juustokakkujen reseptit.

Suklaiset juustokakut ovat suklaanystävän suosikkeja. Kakun voi tehdä monin tavoin, erilaisista suklaista, erilaisin pohjin ja koristein. Katso tästä suloisimmat suklaiset juustokakkureseptit.

Tummasta suklaasta syvyyttä juustokakkuun

Tumma suklaa sopii erityisen hyvin leivontaan vahvan makunsa vuoksi. Tummien suklaiden kaakaopitoisuus vaihtelee 35 prosentista 99 prosenttiin. Laadukas tumma suklaa sisältää kaakaota vähintään 50 prosenttia. Tumma suklaa on sulatettuna tasaista, kiiltävää ja siitä syntyy kauneimmat suklaakoristeet kakun päälle.

Erilaiset keksit ovat varma valinta juustokakun pohjaksi. Pensasmarjan kirpeys ja  suklaan täyteläisyys yhdistyvät hurmaavassa mustaherukka-suklaajustokakussa.

Gluteeniton kahden suklaan kakku on takuuvarma juhlien suosikki. Kahden suklaan kakku sisältää valkosuklaisen ja tummasta suklaasta tehdyn täytteen.

Mascarpone-juustosta tehty suklainen tiramisu saa sukat pyörimään jaloissa. Tumma suklaa yhdistettynä pehmeään mascarponeen tekee täytteestä lyömättömän.

Taloussuklaasta tehty suklaajuustokakku maistuu mantelilta.

Maitosuklaata ei kannata sulattaa

Maitosuklaa on tummaa suklaata makeampaa, ja sen kaakaopitoisuus on huomattavasti pienempi kuin tumman suklaan.  Korkealaatuisessa maitosuklaassa kaakaota on noin 20–30 prosenttia. Maitosuklaa ei ole sulamisominaisuuksiltaan yhtä moitteetonta kuin tumma suklaa, mutta se sopii mainiosti leivontaan ja jälkiruokiin esimerkiksi rouhittuna tai raastettuna.

Pääsiäisen ehdoton suosikki on Kinder-juustokakku, joka valmistuu ilman liivatteita. Tuhdissa kakussa maistuvat maitosuklaa ja suklaa-hasselpähkinälevite. Kakku kruunataan kinder-koristelulla.

Mintun ystävän suklainen juustokakku saa makunsa Pätkis-maitosuklaapatukasta. Kahvilla, vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella ja monitoimikoneessa hienonnetuilla Pätkis-paloilla maustettu juustotäyte hyydytetään liivatelehdillä. Kakku kannattaakin leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä hyytymään.

Daim-juustokakku on syntisen muhkea herkku, jonka voi jopa koristella suklaakastikkeella.

Valkosuklaasta vaniljaisuutta

Moni ei pidä valkosuklaata suklaana, koska se ei sisällä lainkaan kaakaota. Valkosuklaa tehdään kaakaovoista, maidosta ja sokerista sekä vaniljasta ja soijalesitiinistä.  Valkosuklaan maku onkin vaniljainen ja maitoinen. Valkosuklaa toimii hyvin leivonnassa kuten juustokakuissa.

Turkulaisen ravintola Svarte Rudoldin valkosuklaajuustokakku hurmaa vadelmasiirapin, siivilän läpi puserretun vadelmasoseen tai sokeroitujen vadelmien kanssa tarjottuna.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku tehdään ilman liivatetta. Kakun täyteläinen maku syntyy valkosuklaasta, tuorejuustosta ja kermasta. Täytteen raikastavat vadelma ja sitruuna.

Mansikka-juustokakku saa silauksen valkosuklaasta.

Suklaiset juustokakut omilla suosikkimauilla

Juustokakkujen täytteisiin on helppo sujauttaa omaa lempisuklaata mausteeksi. Juustomassaan sekoitettu suklaa sopii hyvin keksipohjaisiin juustokakkuihin ja niihin kakkuihin, joissa vain pohja paistetaan. Suklaan voi halutessaan notkistaa ensin vesihauteessa tai mikrossa ja sekoittaa sitten tuorejuustotäytteen joukkoon. Kokeile esimerkiksi appelsiinilla, mintulla, oreokekseillä tai kinuskilla maustettuja suklaita. Varaa samaa suklaata myös koristeeksi kakun päälle.

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun – tätä ohjetta on pakko kokeilla!

X