Suklaajuustokakku
Ruoka

Suklaiset juustokakut ovat vastustamattomia – nautiskelijan luotto-ohjeet

Juustokakku on takuuvarma jälkiruokapöydän suosikki. Suklaalla maustettu juustokakku nousee herkullisuudessaan uudelle tasolle. Kokosimme tarjolle vaivattomien, nopeiden, runsaiden ja suussa sulavien suklaisten juustokakkujen reseptit.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia ja Colourbox.com

Suklaan huippusesonki alkaa, kun illat pimenevät ja ilmat viilenevät.

Tummasta suklaasta syvyyttä

Tumma suklaa sopii erityisen hyvin leivontaan vahvan makunsa vuoksi. Tummien suklaiden kaakaopitoisuus vaihtelee 35 prosentista 99 prosenttiin. Laadukas tumma suklaa sisältää kaakaota vähintään 50 prosenttia. Tumma suklaa on sulatettuna tasaista, kiiltävää ja siitä syntyy kauneimmat suklaakoristeet kakun päälle.

Resepti: suklaa-tuorejuustoleivokset

Maitosuklaata ei kannata sulattaa

Maitosuklaa on tummaa suklaata makeampaa, ja sen kaakaopitoisuus on huomattavasti pienempi kuin tumman suklaan.  Korkealaatuisessa maitosuklaassa kaakaota on noin 20–30 prosenttia. Maitosuklaa ei ole sulamisominaisuuksiltaan yhtä moitteetonta kuin tumma suklaa, mutta se sopii mainiosti leivontaan ja jälkiruokiin esimerkiksi rouhittuna tai raastettuna.

Valkosuklaasta vaniljaisuutta

Moni ei pidä valkosuklaata suklaana, koska se ei sisällä lainkaan kaakaota. Valkosuklaa tehdään kaakaovoista, maidosta ja sokerista sekä vaniljasta ja soijalesitiinistä.  Valkosuklaan maku onkin vaniljainen ja maitoinen. Valkosuklaa toimii hyvin leivonnassa kuten juustokakuissa.

Resepti: valkosuklaa-juustokakku

Hyödynnä suklaan monet muodot

Juustokakkujen täytteisiin on helppo sujauttaa omaa lempisuklaata mausteeksi. Juustomassaan sekoitettu suklaa sopii hyvin keksipohjaisiin juustokakkuihin ja niihin kakkuihin, joissa vain pohja paistetaan. Suklaan voi halutessaan notkistaa ensin vesihauteessa tai mikrossa ja sekoittaa sitten tuorejuustotäytteen joukkoon. Kokeile esimerkiksi appelsiinilla, mintulla, oreokekseillä tai kinuskilla maustettuja suklaita. Varaa samaa suklaata myös koristeeksi kakun päälle.

Resepti: Daim-juustokakku  

Pätkis-kakkua

Herkullinen, keksipohjainen minttusuklaa-juustokakku saa makunsa Pätkis-suklaapaloista. Kahvilla, vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella ja monitoimikoneessa hienonnetuilla Pätkis-paloilla maustettu juustotäyte hyydytetään liivatelehdillä. Kakku kannattaakin leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä hyytymään.

Resepti: minttusuklaa-juustokakku 

Mantelin ja suklaan liitto

Mehevässä suklaajuustokakussa suklaata löytyy paitsi kermaisesta täytteestä myös pohjasta. Mantelit antavat täytteelle lisää pyöreyttä. Tämä keksipohjainen suklaa-juustokakku paistetaan uunissa.

Resepti: suklaa-juustokakku

Tallenna

Tallenna

X