
Suklaajuustokakku
Suklaajuustokakku on täyteläisen makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar.
Ainekset
Pohja:
- 12 digestive-keksiä
- 50 g sulatettua voita
- 50 g taloussuklaata
Suklaajuustotäyte:
- 3 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kevyesti vatkattua kuohukermaa
- 150 g taloussuklaata rouhittuna
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 75 g mantelijauhetta
- 0.5 dl mantelilikööriä (1 minipullo)
- 500 g tuorejuustoa
Valmistusohje
Suklaajuustokakku valmistuu näin:
1. Peitä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Jauha keksit murusiksi. Sekoita suklaarouhe kuumaan voisulaan ja lisää seos keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vaahdotettu kerma, suklaarouhe, kaakao ja mantelijauhe. Mausta täyte manteliliköörillä.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Peitä suklaajuustokakku paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.
5. Tarjoa suklaajuustokakku tokaji-lasillisen tai hyvän espresson kanssa.
Katso myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut
Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous