Reseptit

Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku on täyteläisen makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 12 digestive-keksiä
  • 50 g sulatettua voita
  • 50 g taloussuklaata

Suklaajuustotäyte:

  • 3 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kevyesti vatkattua kuohukermaa
  • 150 g taloussuklaata rouhittuna
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 75 g mantelijauhetta
  • 0.5 dl mantelilikööriä (1 minipullo)
  • 500 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Suklaajuustokakku valmistuu näin:

1. Peitä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Jauha keksit murusiksi. Sekoita suklaarouhe kuumaan voisulaan ja lisää seos keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

3. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vaahdotettu kerma, suklaarouhe, kaakao ja mantelijauhe. Mausta täyte manteliliköörillä.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Peitä suklaajuustokakku paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.

5. Tarjoa suklaajuustokakku tokaji-lasillisen tai hyvän espresson kanssa.

Katso myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti

X