Ihmiset ja suhteet

Antti Virmavirta pakkasi Italian-reissuun vain yhden asun – se tärveltyi helteessä

Punaiselle matolle astuminen Venetsiassa oli näyttelijä Antti Virmavirralle ainutkertainen elämys.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Antti Virmavirran kotialbumi, Otavamedia

Antti Virmavirta matkusti Riitta Havukaisen kanssa Lidon saarelle elokuvan ensi-iltaan.

Punaiselle matolle astuminen Venetsiassa oli näyttelijä Antti Virmavirralle ainutkertainen elämys.

“Syksyllä 2022 lähdin näyttelijäkollegani Riitta Havukaisen kanssa Palimpsest-elokuvan ensi-iltaan Venetsian elokuvajuhlille, Lidon saarelle. Harjoittelimme tuohon aikaan Leea Klemolan Vaarallisia suhteita -näytelmää Helsingin kaupunginteatterissa, mutta pystyimme irtautumaan harjoituksista ja lähtemään reissuun.

Lähdimme lentokentälle suoraan harjoituksista. Venetsiaan saavuimme illalla ja kävimme ihastelemassa Rialton siltaa ja söimme kimpassa. Seuraavana päivänä suuntasimme ensi-iltaan.

Lue myös: Miia toteutti unelmansa ja pestautui italialaiseen majataloon – kaikki sujui hyvin, kunnes ällöttävin homma paljastui

Antti Virmavirta koki, että hetki oli ainutlaatuinen

Tämä kuva on otettu ensi-illassa punaisella matolla. Pyysin paikalla ollutta henkilöä nappamaan meistä kuvan kännykälläni.

Punaiselle matolle astuminen Lidossa tuntui jutulta, jonka voi kokea ehkä vain kerran elämässä. Oli jännittävää päästä näkemään pienen budjetin indie-elokuvamme elokuvan mekassa.

Ensi-illan jälkeen moni asia on Antin elämässä muuttunut.
Ensi-illan jälkeen moni asia on Antin elämässä muuttunut.

Minulla oli tuohon aikaan meneillään hyvin intensiivinen työputki. Ennen koronapandemiaa minulla oli ollut freelancenäyttelijäksi harvinainen tilanne: töitä oli tasaisesti ympäri vuoden.

Pandemia kuitenkin seisautti tuotannot ja työt kasautuivat. Lopulta jouduin tekemään kaikki jutut samaan aikaan ja vaihtamaan lennossa roolista toiseen.

Siksi tuntui ihmeelliseltä pysähtyä San Marcon au­kiolle ja viettää aamupäivä palloillen ympäriinsä. En ollut käynyt Venet­siassa aiemmin.

Suomessa elettiin tuolloin syksyä, mutta Venetsiassa oli mieletön helle. Minulla ei ollut mukanani muita matkatavaroita kuin kuvassa ylläni oleva smokki. Se kastui helteessä märäksi hiestä.

Kuvanoton jälkeen elämäni on muuttunut hieman, sillä saavutin viime vuonna eläkeiän. Freelancenäyttelijälle se ei tosin merkitse mitään. Työttömyysturvaa minun ei kuitenkaan tarvitse enää miettiä eikä ihan jokaiseen juttuun ole pakko lähteä.

Minä ja vaimoni olemme nyt huushollissamme kaksin, sillä lapsemme ovat muuttaneet pois kotoa. Tämä on uusi ja merkittävä elämänvaihe, jolloin toiseen tulee tutustuttua uudestaan.”

Antti Virmavirta, 65, näyttelee Palimpsest-elokuvassa, jonka ensi-ilta oli 12.4.


Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 15/2024.


X