Maukas gluteeniton tuorejuustopiirakka ilman uunia
Tuorejuustopiirakka valmistuu vauhdikkaasti. Se on raikas ja maukas tarjottava kevään juhliin.
Ainekset
Pohja
- 80 g margariinia sulatettuna
- 3 dl mantelijauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- ripaus suolaa
Täyte
- nippu ruohosipulia
- 1 pieni kurkku
- 2 keskikokoista suolakurkkua
- 150 g kevytfetajuustoa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ripaus mustapippuria
- (suolaa tarvittaessa)
Pinnalle
- ituja tai silmusalaattia
- mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa, ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.
2 Hienonna ruohosipuli, ja kuutioi kurkku sekä suolakurkut. Murenna fetajuusto.
3 Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa, ja mausta seos mintulla, sitruunankuorella ja mehulla sekä mustapippurilla. Kääntele joukkoon ruohosipuli, kurkku- ja suolakurkkukuutiot sekä fetamurut.
4 Irrota rapea piirakkapohja vuoasta. Lusikoi täyte pohjan päälle, ja ripottele pinnalle ituja tai silmusalaatteja sekä tuoreita mintunlehtiä.
Lisää gluteenittomia leivonnaisia:
Kotiliesi.fi: Gluteeniton kasvisleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous