Korianteri-limettigraavattu lohi
Klassinen graavilohi tuunataan tänä kesänä eteläamerikkalaisittain limetillä ja korianterilla.
Ainekset
- 600 g lohifileetä
- 3 limettiä
- 1,5 rkl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- ripaus valkopippuria
- nippu korianteria
Valmistusohje
1. Pyydä kalakauppiaalta paksu tasainen pala lohifileetä. Pyyhi kala kuivaksi talouspaperilla ja nosta se kelmulla ja voipaperilla vuorattuun laakeaan astiaan.
2. Halkaise 1 limetti ja purista mehu kalan päälle. Ripottele sitten pinnalle suola, sokeri ja valkopippuri. Peitä kala lopuksi korianterilla ja limettiviipaleilla.
3. Kääri kala tiukasti kelmuun ja voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli.
4. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile uusien perunoiden tai ruisleivän kera.
Lohta alkupalaksi:
Kotiliesi.fi: Lohikääröt
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous