Reseptit

Korianteri-limettigraavattu lohi

Klassinen graavilohi tuunataan tänä kesänä eteläamerikkalaisittain limetillä ja korianterilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • 3 limettiä
  • 1,5 rkl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • nippu korianteria

Valmistusohje

1. Pyydä kalakauppiaalta paksu tasainen pala lohifileetä. Pyyhi kala kuivaksi talouspaperilla ja nosta se kelmulla ja voipaperilla vuorattuun laakeaan astiaan.

2. Halkaise 1 limetti ja purista mehu kalan päälle. Ripottele sitten pinnalle suola, sokeri ja valkopippuri. Peitä kala lopuksi korianterilla ja limettiviipaleilla.

3. Kääri kala tiukasti kelmuun ja voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli.

4. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile uusien perunoiden tai ruisleivän kera.

Lohta alkupalaksi:

967259-Japanilainen_lohicarpaccio.jpg

Itämainen lohicarpaccio

985791-kylmäsavulohirullat,590.jpg

Kylmäsavulohi-kurkkurullat

918901-lohipastrami.jpg

Lohipastrami ja tillimajoneesi

Kotiliesi.fi: Lohikääröt

X