Sitrusjäätelö
Valmisjäätelö kalpenee tämän raikkaan sitruunajäätelön rinnalla. Voit valmistaa silkinsileää herkkua ilman jäätelökonettakin.
Ainekset
- 2 luomulimetin kuori
- 1 luomusitruunan kuori
- 11/2 dl hienoa kidesokeria
- 5 munankeltuaista
- 2 dl täysmaitoa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1/8 tl suolaa
- 1 dl limetti-sitruunamehua
- (keltaista tai vihreää elintarvikeväriä)
Valmistusohje
1. Pese hedelmät ja raasta niistä uloin kuori. Lisää joukkoon sokeri.
2. Erottele munista keltuaiset, lisää ne sokerin joukkoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
3. Mittaa maito, kerma ja glukoosisiirappi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seos kiehumapisteeseen.
4. Kaada noin kolmannes kermaseoksesta keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen.
5. Kaada keltuaisseos takaisin kattilaan muun kermaseoksen joukkoon. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä 85-asteiseksi. Älä päästä seosta kiehahtamaan. Lisää suola.
6. Siivilöi seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Lisää sitrusmehu ja värjää seos halutessasi. Pane seos jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
8. Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeen mukaan.
9. Voit myös jäädyttää jäätelön pakastimessa. Vatkaa jäätyvää massaa sähkövatkaimella noin tunnin välein.
Lisää raikkaita kotitekoisia jäätelöitä:
Kotiliesi.fi: Pistaasijäätelö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous