Lohta ruotsalaiseen tapaan
Makuliemessä kylpeneet lohipalat maistuvat kylmän piparjuurikastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.
Ainekset
- 600 g nahatonta lohta
- 3 dl vettä
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 laakerinlehti
- 5 valkopippuria
- punasipulia
kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Poista lohesta ruodot, leikkaa kala isoiksi paloiksi.
2. Keitä lientä pari minuuttia. Lisää lohipalat ja kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi. Peitä kattila kannella ja nosta pois levyltä.
3. Anna kalan ensin kypsyä jäähtyvässä liemessä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
4. Nosta kalapalat liemestä tarjoiluvadille. Silppua päälle tilliä ja ruohosipulia.
Lisää pikkusyötävää kalasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous