Reseptit

Lohipastrami ja wasabikastike

8.8.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Wasabilla, seesaminsiemenillä ja pippurilla maustettu lohipastrami on herkkua wasabikastikkeen kanssa.

Ainekset

400 g lohifileen paksua keskipalaa
3/4 rkl karkeaa suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl rouhittua valkopippuria

Pastramiin

2 tl rouhittua mustapippuria
1,5 rkl wasabi-seesamimausteseosta (Santa Maria)
1-2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä

Kastike

1 dl ranskankermaa
2 rkl majoneesia
2-3 tl wasabia
2 rkl silputtua tilliä
(sitruunamehua)

Valmistusohje

1. Pane lohi kelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippurirouhe. Kääri kala tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Pyyhi lohen pinnalta pois mausteet. Leikkaa kalapala pitkittäin 3–4 nahattomaksi tangoksi.

3. Sekoita wasabi-mausteseos, seesaminsiemenet ja pippurirouhe keskenään. Ripottele seos kalatankojen pinnalle. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla hetki niin, että kalan pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä punaiseksi.

4. Kääri jokainen tanko erikseen kelmuun. Pane tangot jääkaappiin pariksi tunniksi. Sekoita kastike. Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Herkulliset lohipastramit ja kastikkeet:

Lohipastrami

Lohipastrami ja tilli-ruohosipulikastike

lohipastrami ja tillimajoneesi

Lohipastrami ja tillimajoneesi

lohipastramileivät

Lohipastramileivät

Sitruunamarinoitua lohipastramia

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme