Kesäkasviscurry
Kasviscurry on tehty kesäkeittokasviksista. Ruokaisuutta curryyn tuo kuutioiksi leikattu leipäjuusto. Paksoin eli pinaattikaalin voi hyvin korvata pinaatinlehdillä.
Ainekset
- 300 g kukkakaalia
- 6 varhaisperunaa
- 3 nippuporkkanaa
- 2 sipulia
- 1 dl herneitä
- 2 rkl voita
- 2 tl currya
- 2-3 dl vettä
- 1 pieni (160 ml) prk kookosmaitoa
- 1 dl kermaa tai rasvaista jogurttia
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1/2-1 limetin mehu
- pippuria
- 150 g leipäjuustoa
- 1 paksoi
- 1/2 ruukkku korianteria tai minttua
Valmistusohje
Kesäkasviscurry tehdään näin:
1. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pese ja kuutioi perunat, pese ja paloittele porkkanat. Viipaloi sipulit. Irrota herneet.
2. Sulata voi paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja curry, kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää vesi. Hauduta kasvikset juuri ja juuri kypsiksi.
3. Kaada kasariin kookosmaito ja jogurtti. Mausta suolalla, sokerilla, limettimehulla ja pippurilla. Keitä currya hetki. Lisää lopuksi kuutioitu juusto ja suikaloitu pak- soi. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Silppua pinnalle yrtit.
4. Nauti kesäkasviscurry naanleivän kanssa.
Lisää kivoja kasviscurryja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous