Kylmäsavulohisalaatti ja ponzuvinegrette
Kylmäsavulohisalaatti sopii kalapöytään tai kevyeksi kesälounaaksi sellaisenaan. Salaatin juju on aasialaisvivahteinen ponzukastike.
Ainekset
Kylmäsavulohisalaatti:
- 1 nippu retiisejä
- 1 kurkku
- 2 sydänsalaattia
- 80 g pinaattia
- 400 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
- 3 rkl mustia ja/tai vaaleita seesaminsiemeniä
Ponzuvinegrette:
- 3-4 rkl ponzukastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 limetin mehu
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuroa
- 1 chilipalko hienonnettuna
Valmistusohje
1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä kastike tekeytymään. Jos et löydä kaupasta valmista ponzukastiketta, voit valmistaa sitä maustamalla soijakastikkeen sitruunamehulla.
2. Pese retiisit ja kuivaa ne. Leikkaa ne sekä kurkku ohuiksi viipaleiksi. Revi sydänsalaatti (tai keräsalaatti) haarukkapaloiksi.
3. Levitä salaatti ja pinaatti vadille ja ripottele pinnalle retiisi- ja kurkkuviipaleet. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
4. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous