Reseptit

Kylmäsavulohisalaatti ja ponzuvinegrette

Kylmäsavulohisalaatti sopii kalapöytään tai kevyeksi kesälounaaksi sellaisenaan. Salaatin juju on aasialaisvivahteinen ponzukastike.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäsavulohisalaatti:

  • 1 nippu retiisejä
  • 1 kurkku
  • 2 sydänsalaattia
  • 80 g pinaattia
  • 400 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 3 rkl mustia ja/tai vaaleita seesaminsiemeniä

Ponzuvinegrette:

  • 3-4 rkl ponzukastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuroa
  • 1 chilipalko hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja jätä kastike tekeytymään. Jos et löydä kaupasta valmista ponzukastiketta, voit valmistaa sitä maustamalla soijakastikkeen sitruunamehulla.

2. Pese retiisit ja kuivaa ne. Leikkaa ne sekä kurkku ohuiksi viipaleiksi. Revi sydänsalaatti (tai keräsalaatti) haarukkapaloiksi.

3. Levitä salaatti ja pinaatti vadille ja ripottele pinnalle retiisi- ja kurkkuviipaleet. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

4. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

X