Sitruuna-smetanasilakat
Sitruunalla maustetut silakat ovat yhtä aikaa ihanan raikasta ja herkullisen täyteläistä syötävää. Sitruuna-smetanasilakat maistuvat parhailta kuumina esimerkiksi keitinperunoiden kera tarjottuna.
Ainekset
Silakat:
- 400 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl pippuria
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
Päälle:
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- mantelilastuja
- roseepippureita
Valmistusohje
1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
2. Silppua sipulit. Kuullota silppu pehmeäksi voissa pannulla. Jaa sipuli silakkafileille. Käännä fileet vastakkain kalan muotoon ja asettele silakat vieri viereen voideltuun uunivuokaan.
3. Mausta smetana sitruunankuoriraasteella, sitruunamehulla, sokerilla ja suolalla. Levitä seos silakoiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja roseepippureita.
4. Kypsennä silakoita 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous