Šarlotka eli venäläinen omenakakku
Venäläinen omenakakku eli šarlotka on helppotekoinen, kuohkea sokerikakku. Sen voi myös tehdä keikauskakun tapaan, jolloin omenat ovat kakun pohjalla.
Ainekset
Taikina:
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 isoa omenaa
Vuokaan:
- voita
- korppujauhoja
Koristeluun:
- tomusokeria
- (granaattiomenan siemeniä)
Lisäksi:
- vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot joukkoon kevyesti lastalla käännellen.
2. Kuori omenat ja leikkaa ne pitkulaisiksi paloiksi.
3. Voitele vuoka ja ripottele siihen korppujauhoja. Lisää puolet taikinasta vuokaan. Laita päälle omenat ja sitten loput taikinasta.
4. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Ripottele päälle tomusokeria. Vatkaa vaniljakastike ja tarjoile kakku hieman lämpimänä kastikkeen kanssa tai sillä päällystettynä. Koristele kakku esimerkiksi granaattiomenan siemenillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous