Avokadokeitto ja paahdettuja kikherneitä
Kylmä avokadokeitto on ihanan raikas lounasruoka vaikka töihin mukaan otettavaksi. Paahdetut kikiherneet antavat lisämakua ja ruokaisuutta.
Ainekset
Avokadokeitto:
- 4 avokadoa
- 1 kurkku paloiteltuna
- 2 1/2 dl kaura- tai mantelijuomaa
- 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl siideriviinietikkaa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl chilijauhetta
- ripaus mustapippuria
Paahdetut kikherneet:
- 1 tlk (230 g) kikherneitä valutettuna
- 2 tl oliiviöljyä
- 1/2 tl garam masala -mausteseosta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Aloita kikherneistä. Valuta kikherneet lävikössä ja kaada ne kulhoon.
2. Sekoita joukkoon oliiviöljy, garam masala, suola sekä pippuri.
3. Kaada herneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
4. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha tehosekoittimeen.
5. Lisää kaikki loput keiton aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää mantelimaitoa (tai vettä), jos keitto jää liian paksuksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
6. Jaa keitto kulhoihin ja lisää päälle paahdetut kikherneet.
7. Kylmän keiton ja kuumien kikherneiden yhdistelmä on mainio!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous