Mansikka-raparperikeitto
Mansikka-raparperikeitto on kaunis ja herkullinen jälkiruoka kanelilla maustetun kerman kera. Ihana idea vaikka äitienpäiväksi!
Ainekset
Mansikka-raparperikeitto
- 1/2 l vettä
- 1 rkl perunajauhoja
- 200 g mansikoita soseutettuna
- 200 g rapareria pieninä paloina
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Kanelikerma
- 1 dl vispikermaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Mansikka-raparperikeitto tehdään helposti näin:
1. Sekoita kattilassa vesi, mansikkasose, raparperi, perunajauhot, sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Kuumenna keittoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa niin, että pinta pulpahtaa muutaman kerran ja nosta kattila liedeltä. Älä sekoita enää.
3. Ripottele keiton pinnalle kevyesti sokeria ja anna jäähtyä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kanelilla ja sokerilla.
5. Annostele mansikka-raparperikeitto lautasille tai jälkiruokamaljoihin ja viimeistele kanelikermalla.
Katso myös: Raparperi-rosmariinikiisseli ja mascarponekermaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Keitä kesän marjoista hilloa, marmeladia, mehua tai hyytelöä – 7 ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous