Purjo-parsakaalikeitto
Purjo-parsakaalikeitto on heleän vihreä ja samettisen täyteläinen sosekeitto. Helppotekoinen soppa sopii arkeen ja juhlaan. Voit lisätä keittoon halutessasi lisää vihreää, kuten vaikkapa pinaattia tai lehtikaalia.
Ainekset
Purjo-parsakaalikeitto
- 1 purjosipuli
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 (n.200 g) jauhoista perunaa
- 1 (400 g) parsakaali
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 3 rkl tuoretta timjamina hienonnettuna
- n. 1 l kasvislientä tai vettä
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
- suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
Viimeistelyyn
- 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Purjo-parsakaalikeitto tehdään helposti näin:
1. Puolita ja pese purjosipuli. Kuivaa se hyvin. Hienonna purjo, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat. Pese ja kuivaa parsakaali ja paloittele myös se.
2. Kuumenna voi ja öljy isossa kattilassa. Lisää kaikki sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää sitten perunat ja parsakaalin varret ja paista pari minuuttia koko ajan sekoitellen.
3. Lisää tuore timjami sekä kasvisliemi tai vesi (sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät). Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Lisää suolaa maun mukaan. Keitä noin 10 minuuttia.
4. Lisää parsakaalin nuput ja keitä vielä toiset noin 10 minuuttia tai kunnes perunapalat ovat kypsiä.
5. Soseuta purjo-parsakaalikeitto tasaiseksi ja lisää kerma sekä sitruunamehu. Sekoita ja tarkista maku.
6. Ripottele keiton pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Katso myös: Parsakaalisosekeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsakaali-juustokeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous