Tomaatti-valkosipulikeitto
Lämmittävä tomaatti-valkosipulikeitto saa pientä potkua harissasta. Tämä keitto sopii arkeen ja viikonloppuun.
Ainekset
Tomaatti-valkosipulikeitto
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl harissaa
- 1 prk (400 g) säilykeluumutomaatteja
- 7-8 dl tomaattimehua
- 2 dl vettä
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 rkl hunajaa
- 1-1 1/2 tl suolaa
- 2 rkl balsamicoa
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Raasta kuorittu inkivääri.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja inkivääri. Lisää harissa ja sekoittele hetki.
3. Lisää sitten luumutomaatit ja tomaattimehu sekä vesi. Mausta timjamilla, hunajalla ja suolalla.
4. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
5. Lisää balsamico ja kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Kuumenna tomaatti-valkosipulikeitto, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Katso myös: Täyteläinen tomaattikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous