Reseptit

Tomaatti-valkosipulikeitto

Lämmittävä tomaatti-valkosipulikeitto saa pientä potkua harissasta. Tämä keitto sopii arkeen ja viikonloppuun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-valkosipulikeitto

  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl harissaa
  • 1 prk (400 g) säilykeluumutomaatteja
  • 7-8 dl tomaattimehua
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-1 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Raasta kuorittu inkivääri.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja inkivääri. Lisää harissa ja sekoittele hetki.

3. Lisää sitten luumutomaatit ja tomaattimehu sekä vesi. Mausta timjamilla, hunajalla ja suolalla.

4. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

5. Lisää balsamico ja kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

6. Kuumenna tomaatti-valkosipulikeitto, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Katso myös: Täyteläinen tomaattikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto

X