Glitz & Glam

5 parasta kuorivaa kasvovettä - helppo tapa pitää iho kirkkaana!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kuoriva kasvovesi on helppo ottaa mukaan säännölliseen ihonhoitoon. Sitä käytetään kuin tavallista kasvovettä. Kuoriva kasvovesi saa ihon näyttämään kirkkaammalta ja vastaanottamaan ihonhoitotuotteet tehokkaammin. Lisäksi kuorivat kasvovedet tasapainottavat ihon hetkellisesti muuttunutta pH-arvoa kasvojen pesun jälkeen ja pitävät ihohuokoset puhtaampina mustapäistä ja muista epäpuhtauksista.

Ollessani nuorempi, ei todellakaan puhuttu kuorivista kasvovesistä. Kasvovesi oli silloin todella turhalta tuntuva tuote, joten en pahemmin käyttänyt niitä. Nyt tällä vuosikymmenellä on erityisen paljon tapahtunut kosmetiikkarintamalla, tai ainakin minusta tuntuu siltä. Kuorivia kasvovesiä oli kyllä aikaisemminkin olemassa, mutta niitä ei ollut näin hyvin saatavilla. Monet olivat todella kalliita tai saatavilla vain kauneushoitoloista.

Miten kuoriva kasvovesi toimii?

Ihon pH on lievästi happaman puolella eli se on 5,2. Veden, jolla pesemme itsemme ja kasvomme, on pH-arvoltaan neutraali tai aavistuksen emäksisen puolella. Neutraali pH-arvo on 7. Luonnon vesien pH-arvo on noin 6,5. Vesijohtovesi on säädelty 8-8,5 pH-arvoon, jotta vesiputkistot eivät syöpyisi.[1] Tämähän tarkoittaa sitä, että happaman puolella olevan ihon pH-arvo muuttuu hetkellisesti emäksisen puolella olevan vesijohtoveden vuoksi. Lievästi kuorivat kasvovedet ovat pH-arvoltaan happaman puolella. Ne poistavat kuollutta ihosolukkoa, mutta myös parantavat muiden ihonhoitotuotteiden ns. ”läpäisykykyä”.

[1]Lähde: Jyväskylän Energia Yhtiöt

Miksi sitten pidän kuorivista kasvovesistä?

Iho pysyy kirkkaampana. Mitä harmaampaa ulkona on, sitä harmaammalta kasvonikin alkavat näyttää. Kuoriva kasvovesi poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, jonka seurauksena kasvojen iho on kirkkaampi ja ihonhoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan tehokkaammin. Onhan se fakta, että kuolleen ihosolukon päällä kosteuttavat ja tehohoitavat tuotteet menevät osaksi hukkaan, kun niiden pitää ensin päästä kuolleen ihosolukon läpi.

Kuivattavatko kuorivat kasvovedet?

Joskus voi tuntua, että kuorivat kasvovedet kuivattavat ihoa, mutta aina ei välttämättä ole kyse kuivattavuudesta. Jos iholle on päässyt kertymään paksusti kuollutta ihosolukkoa, se alkaa hilseillä pois kuorivien kasvovesien käytön aikana. Moni tulkitsee hilseilyn kuivumiseksi, vaikka aina ei siitä olekaan kyse. Kyseessä voi olla kuolleen ihosolukon irtoaminen hilseilynä. Tämä on ihan tavallista. Alta ilmestyy ihanan kirkas ja hehkuva iho.

Kuorivan kasvoveden kanssa kannattaa suosia kosteuttavia hoitonesteitä ja seerumeja sekä kosteuden lukitsevaa kasvovoidetta tai kasvoöljyä. Erityisesti kosteusköyhä iho kannattaa kuoria säännöllisesti, jotta tehokkaasti kosteuttavat tuotteet pääsevät kosteuttamaan ihoa, eivätkä jäisi kosteuttamaan pinnalta kuollutta ihosolukkoa.

Esittelen nyt 5 parasta kuorivaa kasvovettä, joilla saavuttaa kirkkaampi ja puhtaampi iho.

PIXI GLOW TONIC 5% GLYCOLIC ACID EXFOLIATING TONER

Rakastuin Pixin kuorivaan kasvoveteen jo muutama vuosi sitten. Erityisesti kuivalle ja ikääntyneelle iholle tarkoitettu kasvovesi, joka sopii kyllä loistavasti myös sekaiholle ja normaalille iholle. Pxi Glow Tonic sisältää 5% glykolihappoa, joka kuuluu AHA-happoihin eli hedelmähappoihin.

Pixi Glow Tonic sisältää ihoa kosteuttavia ainesosia, joten myös kosteuttaa kuorivan ominaisuutensa lisäksi. Kasvovesi on alkoholiton, joten se ei kuivata alkoholien vuoksi. Toisille näin vahva glykolihappo sopii muutaman kerran viikossa käytettäväksi. Mitä paksumpi ja rasvoittuvampi iho, sitä useammin voi käyttää ilman kokemusta ihon kuivumisesta. Kokeilemalla selviää parhaiten, kuinka usein voi käyttää, jotta saa tuotteesta hyötyä.

Pixi Glow Tonic -kasvovettä käytetään vanulapun tai kestolapun avulla. Iho pyyhitään kostutetulla lapulla kasvojen pesun jälkeen. Ihosta tulee heti hieman pehmeämpi ja kosteutetumman tuntuinen. Pitkässä käytössä huomaa, kuinka ihosta tulee heleämpi ja kirkkaampi. Koska käyttö on niin helppoa, ei se vaadi suuria ponnisteluja ja orientoitumista.

Hinta: 23,95-29,90 € / 250 ml
Saatavuus: *Lookfantatic, *Eleven, *Kicks, *Bangerhead

THE ORDINARY GLYCOLIC ACID 7% TONING SOLUTION

Jos olet jo kokeillut Pixi Glow Tonic -kasvoveden ja kaipasit siltä vielä vähän enemmän kykyä kuoria ihoasi, kokeile The Ordinaryn glykolihappoa sisältävä kasvovesi. The Ordinaryn kasvoveden glykolihappopitoisuus on 7%. Sen pH-arvo on ilmoitettu pullon kyljessä, 3,6, joka on reilusti happaman puolella.

Vaikka The Ordinaryn glykolihappoa sisältävä kasvovesi on tehokas, on se yllättävän hellävarainen. Kasvovedessä kerrotaan olevan Tasmannia lanceolata -kasvin johdannaista, joka auttaa vähentämään happojen aiheuttamaa ihoärsytystä. Minulla ei ole esiintynyt ihoärsytyksiä kuorivista kasvovesistä, mutta sehän ei tarkoita, etteikö muille voisi tulla.

Pitkässä käytössä alkaa huomaamaan, kuinka iho kirkastuu ja epäpuhtauksien määrä vähenee. Glykolihappo on AHA-happo, joten se ei pysty talia läpäisemään, mutta poistaa kuollutta ihosolukko, parantaa kosteustuotteiden vaikutusta, joten ihohuokosetkin pääsevät puhdistumaan luontaisesti.

Hinta: 7,95-15,90 € / 240 ml
Saatavuus: Glamlin, *Eleven, *Cocopanda, *Bangerhead, *Lookfantastic

MARIO BADESCU GLYCOLIC ACID TONER

Jos taas kaipaat glykolihappoa, joka on selvästi puhdistavampi kuin muut, suosittelen tätä Mario Badescun glykolihappokuorintaa. Tämä jättää virkistävämmän tunteen, kuitenkin ilman alkoholia. Sen lisäksi, että tuote kuorii ja kirkastaa ihoa, se pitää ihon puhtaampana sekä poistaa sen pinnalta likaa. Vanulappuun jää selkeästi likaa, vaikka kuinka huolellisesti ihonsa puhdistaisi. Tämä seikka sai minut aluksi epäilemään, että tuotteessa olisi vahvoja alkoholeja, mutta niitä ei olekaan!

Erityisesti suosittelen sekaiholle, mutta miksipä ei myös rasvoittuvalle, jos haluaa käyttää AHA-happoja. Mutta tuote sopii myös ikääntyvälle iholle sekä normaalille. Suositellaan tätä kuivallekin iholle, mutta itse valitsisin ehkä enemmin kuivalle iholle tuon The Ordinaryn tai Pixin. Mario Badescu poistaa mielestäni tehokkaammin ihon pinnan ”suojavaippaa”, joten kuivuudesta kärsivän kannattaa ehkä ensin kokeilla noita kahta mainitsemaani.

Hinta: 17,95-18,95 € /236 ml
Saatavuus: *Eleven, *Nordicfeel

PAULA’S CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID

Jos sinulla on todella epäpuhdas iho, niin tästä parempaa kuorivaa kasvovettä en keksi. Paula’s Choicen BHA-happokuorinta on paras ikinä, jos mustapäät ja muut epäpuhtaudet vaivaavat. Tuote sisältää 2% salisyylihappoa, joka on tunnettu kyvystään läpäistä talia. Se syväpuhdistaa ihoa samalla kun se kuorii kuollutta ihosolukkoa.

Haluan näyttää tämän ennen ja jälkeen -kuvan nenäni puhdistumisesta. Muistaakseni viikon tai pari olin käyttänyt BHA-happokuorintaa, kun sain näin paljon tuloksia. Paula’s Choicen nestemäinen BHA-happokuorinta on tehokkain. Kun mustapäät ja epäpuhtaudet poistuvat ihohuokosista, ihohuokosetkin näyttävät pienemmiltä. BHA-happo pystyy tunkeutumaan syvälle ihohuokosiin, talin läpi, ja avaa jopa tukkeumat.

Saan apuja epäpuhtauksiin ja mustapäihin muistakin kuorivista tuotteista, mutta mikään muu ei ole koskaan kyennyt yhtä hyviin tuloksiin kuin tämä Paula’s Choicen BHA-kuorinta. Saman merkin BHA-happovoide samalla pitoisuudella ei kykene samaan lopputulokseen. Tämä nestemäinen on kuitenkin kuivattava, joten suosittelen kuivaihoisille voidemaista BHA-kuorintaa Paula’s Choicelta. Rasvoittuva, normaali ja sekaiho hyötyy tämän tehonesteen puhdistusvoimasta!

Hinta: 35 € / 118 ml
Saatavuus: *Skincity

MIZON AHA & BHA DAILY CLEAN TONER

Jos kaipaat AHA-hapon tuomia anti-aging -vaikutuksia ja BHA-hapon syväpuhdistavuutta, niin voit käyttää kahta erillistä kuorivaa kasvovettä vuorotellen tai kokeilla tällaista kahden eri hapon yhdistelmää. Mizonilta löytyy päivittäiseen käyttöön sopiva kuoriva kasvovesi, jonka tehoaineina toimivat AHA- ja BHA-hapot. Sen pH-arvo on 4, joten sekin tasapainottaa ihon pH-arvoa emäksisen puolella olevien tuotteiden tai veden käytön jälkeen sekä puhdistaa ihohuokosia.

Tämä korealaisen merkin kuoriva kasvovesi on lukemani mukaan noussut kulttimaiseen. Tuote kuorii kuollutta ihosolukkoa, tasapainottaa pH-arvoa ihonpuhdistuksen jälkeen ja syväpuhdistaa ihohuokosia sekä ennaltaehkäisee mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien syntyä.

Oman kokemukseni mukaan, Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner on aika hellävarainen. Lisäksi koen tuotteen vähän kompromissiksi, mutta se on kätevä ja monitehoisempi yksittäisenä tuotteena kuin muut tämän postauksen kuorivat kasvovedet. Tätä korealaisen kosmetiikan kuorivaa kasvovettä suosittelen erityisesti pintakuivalle iholle, joille tulee ihohuokosien tukkeumia välillä. Tuote ennaltaehkäisee epäpuhtauksien ja tukkeumien syntyä. Varsinkin kuivaihoisille syntyy tukkeumia, kun ihohuokoset ovat hyvin supussa ja pinnalla saattaa olla kertynyttä, kuollutta ihosolukkoa, jonka läpi tali ei pääse puhdistumaan pois ihohuokosista. Kuivaihoisen ei vain välttämättä kannata joka päivä käyttää, joten kokeilemalla selviää, kuinka usein on itselleen optimaalinen.

Vaikka tuotetta suositellaan erityisesti rasvoittuvalle iholle, en voi sanoa, että tämä tuote olisi yhtä hyödyllinen rasvoittuvalle iholle kuin Paula’s Choicen BHA-happo on. Siksi sanon tätä vähän kompromissiksi ja parempi tuote ennaltaehkäisemään kuin poistamaan jo olemassa olevia mustapäitä.

Hinta: 20,40-26,95 € / 150 ml
Saatavuus: *Bearel, *Eleven, *Bangerhead, *Lyko

Psst… Koodilla MINNA12 saa 12% alennuksen Bearelin verkkokaupasta. Koodi on voimassa toistaiseksi.

Kuorivan kasvoveden voi antaa hetken vielä vaikuttaa iholla, jonka jälkeen iholle levitetään muut ihonhoitotuotteet. Kosteuttavat hoitonesteet ja seerumit vähän laimentavat AHA- ja BHA-happoja, joten jos maltat, voit antaa tuotteen olla hetken ihollasi ilman muita tuotteita. Mutta voin kokemuksesta sanoa, että tehoa näissä esittelemissäni kasvovesissä on, vaikka välittömästi aloittaisit ihon kosteutuksen hoitonesteellä. Vinkiksi kuitenkin, jos haluat tehostaa niiden vaikutusta – odota 10-20 minuuttia ennen kosteuttavien tuotteiden levittämistä kasvoille. Jos kuivaihoisena käytät kuorivaa kasvovettä, voit levittää kosteustuotteet välittömästi. Kuorivaa kasvovettä ei huuhdella kasvoilta, joten kyllä se jää iholle vaikuttamaan, vaikka muut ihonhoitotuotteet vähän sen tehoja laimentavatkin.

Käytätkö kuorivaa kasvovettä? Mitä suosikkeja sinulla on?

X