Glitz & Glam

5 parasta silikonitonta hoitoainetta – myös Curly Girl -metodiin sopivat!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksen tuotteet saatuja

Olen vasta hiljattain innostunut silikonittomista hoitoaineista. Täysin silikonitonta hiustenhoitoa en vielä harjoita, mutta olen löytänyt monia hyviä poishuuhdeltavia hoitoja, jotka eivät sisällä silikoneja. Monesti suosimani hiuksiin jätettävät hoitoaineet ja hiusöljyt sisältävät silikoneja, koska niistä en vielä ole löytänyt lähellekään yhtä hyviä korvaavia silikonittomista vaihtoehdoista.

Listasin parhaimpia silikonittomia hoitoaineita ja -tuotteita hiuksille. Näistä olen pitänyt todella paljon.

ÜBERWOOD COLOUR SHINE CONDITIONER

Tämä saksalainen luonnonkosmetiikkabrändi hullasi minut. Erityisen paljon ihastuin tämän värjättyjen hiusten shampooseen ja hoitoaineeseen. Überwoodin pakkaukset ovat valmistettu kestävää kehitystä silmällä pitäen. Niissä on käytetty 20% mäntyä ja muita havupuita, jonka ansiosta valmistuksessa tarvittavan raakaöljyn määrä on vähäisempi kuin tavallisessa muovipullossa ja tuubissa.

Überwoodin värjättyjen hiusten hoitoaineen koostumus on kuin vartalovoidetta. Olin ensimmäisellä kokeilulla aivan varma, että tulen inhoamaan tuotetta. Toisin kuitenkin kävi, minä rakastuin! Annoin hoitoaineen vaikuttaa ja vaikutusajan jälkeen huuhtelin sen pois. Jo suihkussa hiukset tuntuivat helpommilta selvittää. Aivan kuin takut valuisivat veden mukana pois.

Olin joskus aikaisemmin kokeillut luonnonkosmetiikan hiustuotteita, mutta aina inhosin niitä. Hoitoaineet olivat pahimpia, shampoissa oli hyviäkin. Siksi Überwood yllätti minut suuresti. Überwood Colour Shine -hoitoaine on loistava myös sulfaattia sisältävien shampoiden kanssa. Olen asiaa testaillut. Se on hyvä muidenkin kuin saman merkin tuotteiden kanssa käytettynä, mutta kaikista silein ja takuista helposti selvitettävin lopputulos tulee käyttämällä saman sarjan sulfaatitonta shampoota ja silikonitonta hoitoainetta.

Lue täältä lisää!

Hinta: 3,00 € / 35 ml ja 12,00-12,50 € / 200 ml
Saatavuus: *HouseofOrganic ja *Hyvinvoinnin

L’ORÉAL PROFESSIONNEL NUTRIFIER CONDITIONER

Salonkimerkeissäkin on ollut silikonittomia ennen Curly Girl Method -buumia. Kiinnostukseni tätä tuotetta kohtaan herätti glyseriini ja kookosöljy. Jos hius on kuiva ja koppurainen, kannattaa suosia öljyjä sisältäviä hiustuotteita. Siitä syystä hankin kokeiluuni tämän L’Oréal Professionnelin silikonittoman, mutta öljyä ja glyseriiniä sisältävän hoitoaineen.

Hoitoaine antaa kosteuttavuutensa ja öljyjen vuoksi pehmeyttä ja kiiltoa hiuksille. Hius on taas taipuisampi ja helpompi käsitellä. Vaikka hoitoaineessa ei ole silikoneja, se auttaa selvittämään hiuksia.

Vaikka hoitoaineessa ei olekaan silikoneja, se saattaa olla liian raskas oikein hentoisille ja rasvoittuville hiuksille. Siksi suosittelen normaaleille, paksuille sekä karheille hiuksille.

Lue täältä lisää!

Hinta: 12,95-19,00 € / 200 ml
Saatavuus: tietyt kampaamot ja tavaratalot sekä *Lookfantastic

XZ OMENA HIUSHUUHDE

XZ on tunnettu sen silikonittomuudesta. Tavallaan tähän postaukseen voisi nostaa tavallisenkin hoitoaineen, mutta se olisi vähän tylsää, kun kaikki merkin tuotteet ovat aina olleet silikonittomia. Mutta haluan nostaa tämän hauskan hiushuuhteen. Muistatteko etikkahuuhteen?

Etikkaa hoitaa hiuksia sen happamuuden vuoksi. Etikka sopii hiustenhoitotuotteeksi, mutta XZ:llä on tuote, joka ei tuoksu etikalle – minusta ainakin etikan haju on aika tyrmäävä.

Lainaan tähän itseäni vanhasta postauksestani:

”Kampaajan opinnoissa olen oppinut, että mieto happamuus on hiuksia hoitava ja emäksisyys taas on hiuksia vaurioittava. Mieto emäksisyys, kuten shampoissa, ei suoranaisesti vaurioita, mutta juuri sen emäksisyyden vuoksi hius on takkuinen, kuiva ja tuntuu jopa hieman kovalta ennen hoitoaineen levittämistä. Hoitoaineet ovat usein happaman puolella. Emäksiset hiustuotteet turvottavat hiuksen pintaa, jonka vuoksi hiussuomut ovat ”aukinaisemmat”. Happamat tuotteet vähentävät turvotusta, jonka seurauksena ne hiussuomut ovat ns. ”kiinni”. Emäksisen väri- tai vaalennuskäsittelyn jälkeen tulee aina tasapainottaa hiuksen pH-arvo happamalla tuotteella, joka on usein se hoitoaine. Viinietikka on myös hapanta, joten siitä syystä se on hiukselle hyväksi.”

XZ Omena Hiushuuhde soveltuu miedosti peseväksi tuotteeksi sekä hoitoaineeksi. Sitä voidaan käyttää shampoon sijaan tai shampoon jälkeen hoitoaineeksi sekä sitä voidaan käyttää shampoon ja hoitoaineen lisäksi. Minun hiuksiani tämä hiushuuhde ei selvitä, mutta parantaa selkeästi kuivien latvojen tuntumaa. Hius tuntuu vahvemmalta ja vastustuskykyisemmältä.

Lue lisää täältä!

Hinta: 3,90-4,90 € / 150 ml
Saatavuus: marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat

GARNIER FRUCTIS BANANA HAIR FOOD

Siitä on melkein vuosi, kun Curly Girl -metodi oikein roihahti suosioon Suomessa. Itse kuulin siitä aika tarkalleen vuosi sitten. Kokeilin metodia, mutta en luopunut hiusten harjaamisesta, enkä käyttänyt geelejä, joilla luodaan se metodissa kutsuttu ”cast”. En myöskään ploppaillut, eli en vienyt metodia maaliin asti. Mutta silikonittomat hoitoaineet ja sulfaatittomat shampoot tulivat silloin testailuuni ja vihdoin löysin loistavia tuotteita niistä.

Keväällä oli mahdoton löytää kaupoista silikonittomia ja sulfaatittomia tuotteita, sillä varastot myytiin Suomessa täysin loppuun. Myös tämä Garnierin ihana banaaninaamio oli loppu Suomesta. Minähän olen lähipiirissäni tunnettu inhostani banaania kohtaan. Minulla on kaksi banaanijuttua, joista tykkään: banaaniletut ja banaaninaamio hiuksille.

Garnierin banaaninaamio on ihanantuoksuinen, vaikka normaalisti inhoan banaania! Garnier Fructis Banana Hair Food on kuiville hiuksille tarkoitettu hoitonaamio. Garnier on ollut kovasti ajanhengessä mukana ja tuonut markkinoille luonnollisempia ja kestävämmillä ratkaisulla toteutettuja tuotteita. Hoitoaineessa on vegaaninen koostumus, jossa on 98% luontaista alkuperää olevia ainesosia.

Silikoniton Banana Hair Food ei selvitä takkuja yhtä hyvin kuin useimmat silikoniset hoitoaineet, mutta se tekee hiuksista pehmeät, ravitut ja helpommat käsitellä. Sulfaatiton shampoo on hyvä pari tämän banaaninaamion kanssa, silloin hiuksiin ei tule selvitettäviä takkuja yhtä paljon. Olen tykännyt tästä niin paljon, että ostin banaanihoitoainetta lisää.

Banaanihoitoainetta voi käyttää kolmella tavalla:

  • Tavallisen hoitoaineen tapaan – levitetään kosteisiin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hetki, huuhdellaan pois.
  • Hiusnaamiona – levitetään kosteisiin hiuksiin, annetaan vaikuttaa 5-30 minuuttia ja huuhdellaan pois. Saunan lämmössä ihana, kun pyyhkeellä suojaa kuumuudelta.
  • Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena – levitetään kosteisiin tai kuiviin latvoihin ja pituuksiin, ei huuhdella.

Curly Girl -metodissa tällä tuotteella korvataan shampoo, joten periaatteessa tuote sopii neljällä tavalla käytettäväksi.

Lue lisää täältä!

Hinta: 6,70-7,90 € / 390 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot

CUTRIN BIO+ HYDRA BALANCE CLEANSING CONDITIONER

Jos sinua vaivaa kuiva hiuspohja ja haluat niin sanotun 2in1 -tuotteen, niin tämä Cutrinin pesevä hoitoaine on loistava! Käytin kerran koko viikon putkeen, mutta sitten minulle tuli sellainen olo, että pakko päästä pesemään shampoollakin. Muotoilutuotteita tämä ei poista yhtä tehokkaasti kuin shampoo, mutta puhdistaa kertynyttä likaa ja rasvaa sekä kosteuttaa tehokkaasti. Kuiva hiuspohja elpyy ja alkaa voida paremmin. Aika kiva tuote talviaikana käytettäväksi.

Tiedän tämän Cutrinin tuotteen olevan hyvin suosittu Curly Girl -metodia suosivien piirissä. Minun on pitänyt esitellä tämä hoitoaine, mutta on aina unohtunut. Päätin, että nostan tämän kosteuttavan ja pesevän hoitoaineen tähän 5 parasta -listaukselleni.

Cutrinin Hydra Balance Cleansing -hoitoainetta käytetään kosteille hiuksille. Suosittelen runsasta annostelua. Luultavasti näin kuuluukin tehdä, sillä tuotetta myydään melko isossa pakkauskoossa – 400 ml:n pumppupullo. Vartalovoidetta muistuttava koostumus hierotaan hiuspohjaan ja levitetään pituuksiin. Kannattaa antaa vaikuttaa jonkun aikaa, jonka jälkeen huuhdellaan.

Cutrin ei tee hiuksia mitenkään erityisen liukkaiksi, eikä ollenkaan raskaiksi. Yllättävää kuitenkin, se selvittää takkuja jossain määrin. Kuivalle hiuspohjalle erinomainen tuote, mutta myös erinomainen kosteuttaja kuiville hiuksillekin.

Hinta: 16,90-24,90 € / 400 ml
Saatavuus: kampaamot, tavaratalot ja *Bangerhead

Mitä silikonittomia hoitoaineita suosittelisit minun kokeilevan?

Lue myös:

Parhaat sulfaatittomat shampoot

5 parasta värjättyjen hiusten shampoota

Banaanisia herkkuja kuiville hiuksille

Testissä silikoniton aloe vera -hiusnaamio

Lue myös

X