5 parasta...

5 parasta talvi-ihon putsaria – lempeät kasvojen puhdistajat

1.12.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Paula’s Choice ja Purlisse saatuja

Ihanaa alkanutta joulukuuta! Mahtavaa, kun marraskuu on nyt selätetty ja seuraavan kerran vuoden päästä tarvitsee rämpiä sen kanssa. Eihän väsymys tästä vielä mihinkään katoa, mutta kyllä joulukuussa alkaa jo vähän mieli virkistyä lähenevän joulun vuoksi sekä aamuisten joulukalenterin luukkujen availun parissa. On kiva seurata, mitä lapset pitävät omien joulukalenteriensa sisällöistä, jotka olemme itse lapsille tehneet. Lisäksi on kiva seurata, mitä mies pitää oman joulukalenterinsa sisällöstä. Tein olutjoulukalenterin kotimaisten pienpanimoiden oluista.

Tänään 5 parasta -aiheena lempeät kasvojen puhdistajat. Talvella ei kannata puhdistaa kasvojaan liian tujuilla putsareilla. Tosin ei kesälläkään liian vahvoja puhdistajia kannata käyttää. Kesällä tykkään kuitenkin valita vähän puhdistavamman kuin talvella, jotta rasvoittuvaisuuteen taipuvainen ihoni pysyy puhtaampana. Talvella iho ei ole yhtä rasvoittuva, joten suosin lempeämpiä kasvojen puhdistajia.

HOLIKA HOLIKA ALL KILL CLEANGING OIL TO FOAM MOISTURE

Tätä Holika Holikan putsaria kutsutaan puhdistusöljyksi, mutta välttelen käyttämästä sitä nimitystä, sillä se johtaisi harhaan. All Kill -putsari ei ole sillä tavoin puhdistusöljyä kuin puhdistusöljyt ovat. Tuotteessa on öljyä, mutta se ei silti ole koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan samanlainen kuin puhdistusöljy. Holika Holika All Kill -putsari on enemmänkin puhdistusgeeli tai puhdistusneste, jossa on myös öljyä. Siksi se puhdistaa tehokkaasti myös meikkiä ja talia iholta, mutta on kuitenkin mukavan lempeä iholle – siitäkin huolimatta, että nimi kuulostaa aika raffille.

Hyaluronihappoa ja hydrolisoitua kollageenia sisältävä puhdistaja lupaa syväkosteuttavuutta ja ihon rauhoittavuutta. Lisäksi öljypohjainen puhdistaja sisältää ihoa kosteuttavaa macadamiaöljyä ja riisinalkiouutetta. Holika Holika All Kill Cleansing Oil to Foam Moisture on erityisesti kuivalle ja herkälle iholle suunnattu kasvojen puhdistaja. Mukavan tehokas, mutta silti niin hellävarainen. Tykkäsin todella paljon. Sopi hyvin myös Foreo-kasvoharjan kanssa käytettäväksi.

Lue täältä syvällisempi esittely tästä puhdistustuotteesta!

Harmillisesti huomasin postauksen oltua melkein valmis, että tämä minun suosikkini valmistus on lopetettu. Eikä! Mutta ei huolta, sillä Holika Holikan All Kill -sarjasta löytyy vastaava, joka taas on suunnattu rasvoittuvalle ja sekaiholle. Veikkaan, että eroa ei ole niin suuresti. Kosteuttavampi vaihtoehto on varmasti lopetettu, koska Fresh -versio on ollut suositumpi.

Hinta: 15,90-17,95 € / 155 ml
Saatavuus: valmistus lopetettu, mutta Fresh -versiota myyvät *Eleven ja *Nordicfeel

MISSHA SUPER AQUA FRESH CLEANSING LIQUID

Tätä erittäin hellävaraista kasvojen puhdistajaa uskallan suositella herkälle ja atooppisuuteen taipuvaiselle iholle. Kun toiveena on, ettei kasvojen puhdistaja tunnu iholla miltään, niin tätä kannattaa kokeilla. Minun omaan makuuni tuote oli vähän liiankin hellävarainen, joten annoin tuotteen testattavaksi eräälle lukijalleni, jonka kanssa kävimme kahvilla. Hän piti tuotteesta erittäin paljon. Kiitos, kun Tiltu jaoit kokemuksesi!

Vesimäisen ohut, raikas ja tehokas puhdistaja. Tuote ei tunnu miltään, mutta puhdistaa hyvin jopa meikkiä. Monikäyttöinen tuote herkälle ja kuivalle iholle, sillä tuotetta voi käyttää puhdistusöljyn asemastakin. Nesteen voi hieroa kuiville kasvoille, jonka jälkeen lisää vähän vettä sormiin ja jatkaa tuotteen emulgoimista. Meikki irtoaa yllättävän tehokkaasti, vaikka tuote ei ole öljyinen. Tai sitten Misshan puhdistusnestettä voi käyttää puhdistusgeelin tapaan kosteille kasvoille ja huuhdella lopuksi.

Täältä voit lukea puhdistajasta syvällisemmin sekä voit lukea Glitz & Glamin lukijan Tiltun kommentit putsarista.

Hinta: 13,95 € / 150 ml
Saatavuus: *Eleven

L’ORÉAL PARIS RARE FLOWERS CLEANSING GEL

Marketeistakin löytyy loistavia kasvoputsareita hellävaraisempaan puhdistukseen. Minut hullasi tämä L’Oréal Parisin Rare Flowers -puhdistusgeeli jo pari vuotta sitten. Näitä on tullut ostettua jo useamman kerran uudestaan, sillä on ollut kätevää, kun ruokakaupassa käydessä on saanut ostettua hyvää kasvojen puhdistajaa.

Täyteläinen puhdistusgeeli on suunnattu kuivalle ja herkälle iholle. Geeli liukuu kasvoilla ja puhdistaa meikkiä tehokkaasti. Suosin kuitenkin kaksoispuhdistusmenetelmää meikkiä puhdistaessani, joten Rare Flowers on optimaalinen toisen vaiheen putsariksi. Tuote vaahtoutuu hieman ja huuhtelun jälkeen iho ei tunnu kiristävältä. Hellä myös silmämeikinpuhdistukseen.

Tämäkin sopii erinomaisesti Foreo-kasvoharjan kanssa käytettäväksi korkean viskositeettisyytensä vuoksi.

Lue täältä lisää puhdistusgeelistä! Täältä voit lukea panosta tai pihistä -postauksen vertailun kalliimpaan tuotteeseen.

Hinta: 5,90-8,90 € / 150 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä monet verkkokaupat, kuten *Lyko, *Eleven ja *Nordicfeel

PURLISSE BLUE LOTUS 4-in-1 CLEANSING MILK

En pidä perinteisistä puhdistusmaidoista, joita tulee käyttää vanun kanssa. Mutta jos puhdistusmaito on koostumukseltaan voidemaisempi ja sitä voi käyttää puhdistusgeelin tapaan, pidän niistä. Kevättalvella ihastuin Purlissen puhdistusmaitoon, jota voidaan käyttää monella tapaa. Jos tuotetta käyttää kuiville kasvoille, kannattaa se pyyhkiä liinalla tai vanulla, jotta meikki irtoaa paremmin. Jos taas suosii kaksoispuhdistusta meikinpuhdistuksessa, sopii tämä Purlissen puhdistusmaito erinomaisesti kosteillekin kasvoille viimeistelemään puhtauden.

Koostumus on vähän maitomainen, mutta muistuttaa enemmän geeliä kuin perinteistä puhdistusmaitoa. Ihanan hellävarainen puhdistamaan meikkiä ja likaa iholta. Sopii herkille silmillekin. Iholle jää raikas tunne, eikä ollenkaan lähmäinen ja rasvainen, vaikka kyseessä on puhdistusmaito. Suosittelen lämpimästi aikuiselle iholle, mutta myös kuivalle ja herkälle iholle. Sopii myös minun sekaiholleni talviaikana.

Täältä voit lukea lisää tästä ja muutamasta muusta Purlissen tuotteesta.

Hinta: 21,90 € / 150 ml (nyt -40% eli 13,14 €)
Saatavuus: *Oletkaunis

PAULA’S CHOICE CALM REDNESS RELIEF CLEANSING

Jos kaipaat talvellakin vähän tehokkaampaa, mutta mietoa puhdistajaa herkästi rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle ihollesi, kannattaa kokeilla Paula’s Choicen Calm Redness Relief -putsari. Tämän tuotteen minulle valikoi Skincityn kosmetologi. Hänen valintansa osui kohdilleen, sillä tämä on osoittautunut erittäin mieleiseksi. Nimensä mukaisesti putsari sopii herkälle iholle, joka lehahtaa helposti tai jolla on couperosaa. Puhdistaja rauhoittaa ihoa, mutta silti puhdistaa tehokkaasti meikkiä ja likaa. Iho pysyy puhtaana ja raikkaana.

Paula’s Choicen puhdistustuotteet eivät ole kuivattavia, joten ei ole tämäkään, vaikka normaalista rasvoittuvalle iholle on suunnattu. Sopii äärimmäisen hyvin talviaikana käytettäväksi, mutta puhdistustehoa riittää minun sekaihollani kesäaikanakin. Geelimäinen koostumus tuntuu hellältä kasvoilla, eikä huuhtelun jälkeen tunnu ikävää kiristämistä, eikä iho punoita. En meikkiä tällä yksinään puhdista, mutta täydellinen aamupuhdistukseen sekä iltaisin toisen vaiheen puhdistajaksi. Tuote on niin hellävarainen, että se ei ärsytä silmiä ollenkaan.

Hinta: 6,00 € / 30 ml ja 25,00 € / 198 ml
Saatavuus: *Skincity

Mitä suosikkeja sinulla on talviaikana ihon puhdistukseen? Vai käytätkö aina samaa?

Lue myös

Suosittelemme