Glitz & Glam

5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Hello! Ihanan aurinkoista toukokuun loppua! Tällä viikolla olen ottanut aiheita aurinkosuojiin liittyen. Keskiviikkona postasin luonnonkosmetiikan aurinkosuojista. Käy muuten lukemassa sekin sekä osallistumassa lahjakortin arvontaan.

Kuinka moni teistä suojaa silmänympärysihonsa auringon UV-säteiltä? Joo, aurinkolasit suojaavat, mutta riippuen aurinkolasimuodista, voi suojaavuus olla melko heikko. Eikö aurinkosuojakertoimellinen silmänympärysvoide olisi helppokäyttöisempi ja takaisi paremman suojan, jota aurinkolaseilla sitten tehostaa sekä suojata itse silmää. Jos nyt mietitään esteettisestä näkökulmasta, niin ikääntymisen merkit näkyvät usein ensimmäisenä silmänympärysihossa. UV-säteet ikäännyttävät ohutta silmänympärysihoa muita ihoalueita nopeammin. Ihosyövän näkökulmasta en osaa ottaa kantaa silmänympärysvoiteen hyödyistä.

Tämä on minusta jännä, että silmänympärysvoiteissa on aika heikosti tarjolla suojakertoimellisia voiteita. Miksi? En oikein keksi muita syitä kuin huono kysyntä. Ehkä voiteisiin ei saada riittävän miellyttävää koostumusta, jotta me kuluttajat haluaisimme niitä ostaa. Ehkä silmänympärysvoiteisiin ei voida käyttää samoja filttereitä kuin kasvovoiteisiin ja vartalovoiteisiin. Tavallisia aurinkosuojavoiteita ei välttämättä kannata käyttää silmänympärysiholle. Vaikka monet olisivat turvallisiakin, mutta ne saattavat kirvellä.

Vaikka aurinkosuojakertoimellisia silmänympärysvoiteita on hämmästyttävän vähän tarjolla, olen nyt kuitenkin saanut 5 parasta listattua. Nämä ovat hyviä, niissä on jo riittävät tai korkeat suojakertoimet. Näytän tässä postauksessa, miltä ne näyttävät silmänympärysiholla.

ORIGINS A PERFECT WORLD AGE-DEFENSE EYE CREAM SPF 20

Originsin silmänympärysvoiteen esittelinkin jo pari vuotta sitten. Tässä linkki vanhaan postaukseeni!

Fysikaalinen suoja – Titanium Dioxide 5,7 % ja Zinc Oxide 3,8 %

Aurinkosuojakerroin 20

Koostumus on valkoinen, todella hennosti kellertävä, josta hyvin huomaa voiteen filttereiden olevan fysikaalisia. Koostumus on öljytön. Joten se sopii rasvoittuvallekin silmänympärysiholle. Minä suosittelen kuivuuteen taipuvaiselle silmänympärysiholle jotain muitakin kosteustuotteita alle käytettäväksi. Mielestäni Origins ei yksinään kosteuta silmänympärysihoa riittävästi.

Voiteen saa taputeltua iholle melko vaivattomasti, mutta ei imeydy yhtä helposti kuin tavallinen silmänympärysvoide. Fysikaalinen suoja tekee voiteesta aina vähän haastavamman levittää, mutta Origins on onnistunut silmänympärysvoiteessa erinomaisesti sekä luotua voiteen, jossa on kaikki kohdallaan! Ei nanopartikkeleita eikä kemiallisia filttereitä. Jos noita mainittuja haluaa välttää, niin Originsin silmänympärysvoiteessa kriteerit täyttyvät.

Hinta: 41,00 € / 15 ml
Saatavuus: *Kicks, Sokokset ja Stockmann

PAULA’S CHOICE SUPER-LIGHT DAILY WRINKLE DEFENCE SPF 30

Tämän kasvoille tarkoitetun, mutta silmänympärysihollekin sopivan, päivävoiteen esittelin ihan hiljattain. Tässä linkki voiteen syvällisempään esittelyyn!

Fysikaalinen suoja – Zinc Oxide 13 % (nano)

Aurinkosuojakerroin 30

Paula’s Choicen tuotteiden ideologiaan kuuluu se, että tuotteet sopivat päästä varpaisiin. Muutamia poikkeuksia on kuitenkin. Siksi merkillä ei ole lukuisia silmänympärysvoiteita erikseen, vaan kasvovoiteet sopivat myös silmänympärysiholle. Voit siis käyttää samaa tuotetta kasvoille sekä silmänympärysiholle!

Paula’s Choicen voiteessa on hieman sävyä. Tämä on ihanteellista meille, joilla on tummuutta silmien alla. Voide tasoittuu ja imeytyy melko nopeasti. Koska sinkkioksidi on tuotteen filtteri ja sitä on runsaasti käytetty tuotteessa, on se erinomainen rasvoittuvalle iholle. Siksi kuivalle silmänympärysiholle suosittelen alle muitakin kosteustuotteita.

Paula’s Choicen aurinkosuojakertoimellinen ja sävyllinen päivävoide kivasti häivyttää tummuutta silmien alta ja tasoittaa ihon sävyeroja.

Hinta: 40,00 € / 60 ml
Saatavuus: Skincity.fi

GUINOT SUN LOGIC ANTI-AGEING SUN CREAM EYES SPF50+

Guinot on ns. hoitolamerkki eli kauneushoitoloissa käytetty ja jälleenmyyty brändi. Voitaisiin myös sanoa ammattilaismerkiksi. Olen tykännyt monista Guinotin tuotteista, mutta niiden vaikeamman saatavuuden vuoksi, esittelen niitä aika harvoin.

Kemiallinen suoja – Avobenzone 2,85 %,​ Homosalate 14 %,​ Octinoxate 7,12 %,​ Octisalate 4,75 %​,​ Octocrylene 9,5 %

Aurinkosuojakerroin 50+

Guinot on todella korkean suojakertoimen silmänympärysvoide. SPF on vähintään 50. Koostumus on valkea ja ohut. Voide imeytyy helposti ja on kosteuttava. Se yksinäänkin antaa kosteutta. Sopii erityisesti ikääntyneelle silmänympärysiholle, mutta mahtava myös nuoremmallakin iholla.

Koostumus on hyvin ihoon sulautuva. Tämän selittää Guinotin silmänympärysvoiteen kemialliset filtterit. UVA- ja UVB-säteiltä suojaamisen lisäksi, Guinot suojaa HEV-valolta, joita saamme auringon lisäksi myös mm. LED-valoista. Niitähän on sitten lähes kaikissa nykyajan laitteissa, kuten kännyköissä. HEV-valo on lukemani mukaan todettu kanssa aiheuttavan soluvaurioita ihossa.

Hinta: 56,00 € / 15 ml
Saatavuus: Guinotia jälleenmyyvät kauneushoitolat

SHISEIDO SUN PROTECTION EYE CREAM SPF 25

Shiseidon siniset tuubit ja pakkaukset ovat varmaan monille tuttuja. Tällaiset kirkkaan siniset oranssilla yksityiskohdalla jää kyllä mieleen. Shiseidoa myydään kivan laajasti, mutta tätä silmänympärysvoidetta ei löydykään juuri nyt joka paikasta. Onkohan kenties suosittu tuote?

Yhdistelmä kemiallinen ja fysikaalinen suoja – Octocrylene ja Titanium Dioxidi (nano) 

Aurinkosuojakerroin 25

Shiseidon silmänympärysvoiteen koostumus on hyvin miellyttävä. Se levittyy ja imeytyy ihoon, on hyvin kosteuttavakin. UV-säteiden filttereinä toimivat yhdistelmä kemiallista ja fysikaalista suojaavuutta.

Voiteen kerrotaan olevan 3in1, sillä se kosteuttaa, suojaa ja toimii antioksidanttina, eli estää hapettumisreaktiota ihossa. Aurinkosuojakerroin voiteessa on 25.

Voide hieman häivyttää tummuutta ja kirkastaa silmänympärysihoa. Iholle ei jää rasvaista tuntumaa, eikä ihosta jää valkoista. Todella ylellinen ja ihana koostumus, joka kaunistaa silmänympärysihoa.

Hinta: 27,95-39,90 € / 15 ml
Saatavuus: Sokokset, Stockmannit ja niiden verkkokaupat sekä *Hajuvesi.fi

LIERAC SUNISSIME PROTECTIVE EYE CARE GLOBAL ANTI-AGING SPF50+

Lieracin Sunissime -sarjassa on loistava aurinkosuojavoide kasvoille! Nyt sarjaan on tullut silmänympärysihoa UVA- ja UVB-säteiltä suojaava puikko.

Fysikaalinen suoja – Zinc Oxide (nano) ja Titanium Dioxide (nano)

Aurinkosuojakerroin 50+

Puikko on helppokäyttöinen. Aurinkosuojaa olisi hyvä lisätä noin parin tunnin välein, kuten meistä jokainen tietää. Tällainen puikko kulkee kivasti mukaan rannalle ja sitä on helppo lisäillä.

Lieracin puikkomainen aurinkosuoja silmänympärysiholle sisältää hyaluronihappoa sekä hyviä rasvahappoja, omega-3 ja -9. UVA- ja UVB-säteiltä suojaava puikko on täysin fysikaalinen suoja.

Korkean suojakertoimen puikkovoide häivyttää tummuutta silmien alta ja antaa kauniin aurinkoisen hehkun. Vähän vahamainen koostus vaatii mielestäni kosteuttavaa seerumia tai muuta vastaavaa, sillä Lieracin puikkomainen aurinkosuoja ei kosteuspitoisuutta sillä tavoin lisää ihossa. Siksi suosittelen vesimäistä seerumia alle käytettäväksi.

Hinta: 29,90-31,90 € / 3 g
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit

Tässä olivat viisi erilaista aurinkosuojan sisältävää silmänympärysvoidetta. Kaikissa omat hyvät puolensa. Kreetalle otan ehdottomasti mukaani Lieracin puikon. Sitä en osaa pitää sillä tavoin perusihonhoitotuotteena, vaan nimenomaan aurinkosuojatuotteena.

Käytätkö aurinkosuojaa silmänympärysiholle?

X